ČSOB Nadační program vzdělání rozdá milion na podporu projektů finanční gramotnosti


05. 03. 2012  11:05     tz     komentáře (0)

Nadační program vzdělání ČSOB vyhlašuje nové grantové řízení, které bude mít za úkol vybrat nejlepší projekty zaměřené na zvyšování finanční gramotnosti. V tomto, již třetím, ročníku soutěže se rozdělí 1 milion korun mezi nejkvalitnější projekty, přičemž můžou být zaměřeny na vzdělávání jak dětí, tak dospělých. Zájemci budou moci podat přihlášku do 13. dubna.





V rámci jednoho z loňských projektů měly děti z dětských domovů možnost podívat se do poboček ČSOB a České pošty. S výsledky projektu, který měl za cíl nenásilnou formou poučit děti z dětských domovů o základech financí, byli spokojeni nejen organizátoři, ale i samotné děti. „Povědomí o financích se v dnešní době stává nedílnou součástí každodenního života, dětí nevyjímaje. Proto jsem velmi rád, že jsme projekt zážitkové výuky mohli díky finanční podpoře ČSOB zrealizovat,“ říká Pavel Srovnal z neziskové organizace Euforall.

 .

„Dětské publikum je velmi vnímavé a specifické, proto jsme si dali záležet na tom, aby přednášky byly pro děti srozumitelné.“ popisuje projekt Mária Mrázková, ředitelka pobočky ČSOB leasing Olomouc a dodává: Všechny děti si mohly přímo v praxi vyzkoušet to, co se naučily.“

 

„Díky Nadačnímu programu vzdělání ČSOB mají děti možnost získat informace, ke kterým se v dětském domově dostat nemohou. Zaměstnanci navíc z návštěv banky udělali něco víc než jen obyčejnou přednášku, a aktivně děti zapojili. Pro děti je prostředí banky něco neobvyklého a mít možnost vše vidět zblízka je pro většinu z nich velmi zajímavé a přínosné, říká Marie Slámová, ředitelka Dětského domova Lipník nad Bečvou.

   .

ČSOB Nadační program vzdělání je určen pro české nevládní neziskové organizace registrované jako občanská sdružení, nadace a nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, účelová zařízení církví, obce a sdružení obcí a příspěvkové organizace, které chtějí zvýšit finanční gramotnost u dětí nebo dospělých. Jedna organizace může žádat o podporu pouze jednoho projektu v maximální hodnotě 350 000 Kč. Přihlášky je možné podávat do 13. dubna. Projekty žádající o podporu musí být realizované v ČR, a to nejdéle po dobu jednoho roku. Vítězené projekty vybere komise ČSOB do 15. června 2012, kdy budou oznámeny výsledky.

 

Všechny potřebné formuláře a další informace jsou k dispozici na webových stránkách ČSOB v sekci Společenské odpovědnosti viz odkaz:

http://www.csob.cz/cz/Csob/O-CSOB/Spolecenska-odpovednost/Nadacni-program-vzdelani/Stranky/defalt.aspx


ČSOB Nadační program vzdělání rozdá milion na podporu projektů finanční gramotnosti

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16308148208

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více