ČSOB nově nabídne službu eScribe pro lidi se sluchovým postižením i na svých pobočkách


02. 03. 2017  13:42          komentáře (0)

Od března tohoto roku mohou klienti nově využít službu eScribe v 97 vybraných pobočkách ČSOB, kde jsou pracovníci plně připraveni komunikovat s lidmi se sluchovým handicapem. Přepis mluvené řeči už několik let úspěšně funguje ve všech finančních centrech Era Poštovní spořitelny a také na poštách. Tuto jedinečnou a bezplatnou službu zajišťuje sociální firma Transkript online, která zaměstnává i nevidomé přepisovatele.

ČSOB nově nabídne službu eScribe pro lidi se sluchovým postižením i na svých pobočkách




Celý proces je velmi jednoduchý: klient se sluchovým handicapem požádá pracovníka pobočky o přepis mluvené řeči. Ten se telefonicky spojí s přepisovatelem společnosti Transkript online a jednání může začít. Klient sleduje doslovný přepis řeči pracovníka na monitoru počítače, může se kdykoli ptát a bezprostředně reagovat na podávané informace. Oba účastníci jednání tak mají jistotu, že klient dostal všechny potřebné informace a správně jim i provedeným bankovním úkonům porozuměl. 

„Vnímáme a respektujeme skutečnost, že různé skupiny klientů mají odlišné potřeby. Díky partnerství se sociální firmou Transkript online mohou lidé se sluchovým postižením komunikovat ve všech Era finančních centrech a nyní i v 97 vybraných pobočkách ČSOB zcela samostatně. S přepisem mají klienti stoprocentní jistotu, že všemu správně porozumí a neunikne jim nic důležitého,“ vysvětluje Alena Králíková, manažerka Společenské odpovědnosti ČSOB.

V České republice žije přibližně 500 000 osob s postižením sluchu, zhruba 10 tisíc z nich ovládá český znakový jazyk. Simultánní přepis mluvené řeči je ideální volbou pro ty, kteří rozumějí a mluví česky. Jsou jimi převážně lidé nedoslýchaví a ohluchlí. „Lidé si často myslí, že když mám postižení sluchu, umím znakovat. Já ale český znakový jazyk vůbec neovládám, protože slyším a mluvím v podstatě normálně jako slyšící. Když ale někdo mluví rychle, nebo je kolem hluk, jsem ztracená. Zachytím sluchem jen útržky vět, takže se snažím odezírat, nebo si to prostě nějak domyslím. Pak ale nemám jistotu, že jsem význam pochopila správně. Často se stane, že mi nějaké informace úplně uniknou. S přepisem se zkrátka cítím rovnoprávně se slyšícími, je pro mě důležitou oporou,“ hodnotí význam této služby nedoslýchavá studentka Klára. 

Součástí pracovního týmu společnosti Transkript online jsou také dva zcela nevidomí přepisovatelé, kteří dosahují rychlosti psaní na klávesnici okolo 500 úhozů za minutu, vynikají mimořádnou schopností soustředění se na mluvené slovo, mají vysokou kvalitu sluchového vnímání a výrazně nadprůměrnou výkonnost paměti.



ČSOB nově nabídne službu eScribe pro lidi se sluchovým postižením i na svých pobočkách

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16474884608

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více