ČSOB novinky ze světa fondů – v červnu nové fondy s neomezeným trváním


01. 06. 2011  09:21     Pavla Hávová     komentáře (0)

ČSOB i v létě rozšiřuje a posiluje svoji nabídku fondů s ochranou investice o dva nové produkty s neomezenou délkou trvání a aktivní správou portfolia, které využívají širokou škálu investičních nástrojů. Klienti si navíc mohou vybrat, zda chtějí investovat v euro nebo korunách. Kromě toho budou mít klienti možnost investovat do „stálic“ mezi zajištěnými fondy jako jsou klikové (click) struktury nebo struktura Světový strom.





„Naše letní nabídka sleduje dva cíle. Předně chceme oslovit i náročnější a poučenější investory strukturami Portfolio Pro. Za druhé pokračujeme v unikátním tempu nabídky nových produktů. Již 5 let uvádíme měsíc co měsíc nové zajištěné fondy. Domníváme se, že do typického českého portfolia zajištěný fond nebo fond s částečnou ochranou investice patří spolu s klasickými bankovními produkty, na které jsou lidé již zvyklí,“ uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.   Archipel ČSOB Portfolio Pro May 90: Smíšený fond vedený v eurech s aktivní správou portfolia, která pružně reaguje na situace na trhu. Doba fondu není omezena a stejně tak není omezen jeho výnos. Fond používá různé druhy investičních nástrojů, nejvíce je v portfoliu fondu zastoupena akciová a dluhopisová složka. Fond ochraňuje investici do 90 % ceny fondu dosažené k poslednímu dni měsíce dubna na bázi jednoho roku. Fond je vhodný pro klienty, kteří využívají depozitní produkty v eurech a také pro klienty, kteří si nejsou jistí délkou svého investičního období.   Master Fund ČSOB Private Portfolio Defensive/Balanced Pro: Tento smíšený fond s neomezenou délkou trvání přináší klientům možnost investice podle jejich preferencí. Mohou si vybrat z dvou variant fondu. Defensive Pro je konzervativnější s 95 % ochranou investice a Balanced Pro je dynamičtější s ochranou investice do 90 %. Tato ochrana funguje na bázi jednoho roku a je určována z aktuální hodnoty podílového listu.   Varianty se také liší v alokaci fondu. Defensive Pro investuje nejvíce do peněžního trhu a Balanced Pro především do dluhopisů a akcií. Fond je vhodný jako alternativa k jiným bankovním produktům s doporučenou délkou investice 2 až 3 roky. Také je vhodný pro klienty, kteří si nejsou jisti délkou svého investičního období a pro movitější klienty, protože minimální investice do fondu je 250 tisíc Kč.   Z minulého měsíce stále zůstávají v platnosti následující fondy:
  • Global Partners ČSOB Evropský click 1
  • Global Partners ČSOB Světového růstu+ 25
  • Global Partners ČSOB BRIC šampióni 1
  • Global Partners Maximal Invest – ČSOB Světový strom 16
  •   „Fondy jako Evropský click, Světového růstu, Světový strom jsou produkty s vysokou mírou ochrany a potenciálem zhodnocení, které odpovídá vysoké ochraně. Hodí se pro většinového investičního klienta s poměrně vysokou averzí na riziko. Pro něho představují zlatou střední cestu mezi klasickým spořením a vyspělým investováním. Vycházíme tak vstříc typicky české poptávce, která je založena averzi k riziku a konceptu dostačujícího zhodnocení,“ doplňuje Jan Barta z ČSOB Investiční společnosti.       Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je v případě zajištěných fondů zajištěno ke dni splatnosti fondu za podmínek uvedených v jeho prospektu. V případě ostatních fondů včetně fondů s částečnou či podmíněnou ochranou investice vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu zajištěno není. Vzhledem k složitosti struktur nabízených produktů je žádoucí využít poradenské služby osobních bankéřů a investičních poradců ČSOB.


ČSOB novinky ze světa fondů – v červnu nové fondy s neomezeným trváním

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15224481088

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více