ČSOB otevírá třetí ročník grantového programu pro sociální podniky


23. 07. 2015  13:32          komentáře (0)

ČSOB již potřetí ve spolupráci s organizací P3 – People, Planet, Profit, o.p.s. vyhlašuje grantový program Stabilizace sociálních podniků určený na podporu sociálního podnikání. Po minulé pozitivní zkušenosti bude letos mezi vybrané sociální podniky nově rozděleno až 840 tisíc korun, což je více než dvojnásobek oproti předešlým ročníkům. Každý podpořený podnik získá finanční podporu ve výši až 100 000 korun a odborné poradenství v maximální hodnotě 40 000 korun určené k zefektivnění jeho činnosti. Uzávěrka pro podání žádostí je 11. září 2015. K dřívějším sociálním podnikům, které ČSOB podpořila, patřily například Lékořice, o.s., Joker, o.s., Chráněné dílny Vysočina, s.r.o. a další. 

ČSOB otevírá třetí ročník grantového programu pro sociální podniky




„V České republice funguje velké množství projektů, které umožňují vznik nových sociálních podniků. Na druhou stranu zde chybí programy, které by podporovaly již existující sociální podniky. ČSOB se proto rozhodla vydat se tímto směrem a přispět ke stabilizaci podniků, které už nějakou dobu fungují a potřebují pomoci. V tomto trendu pokračujeme již třetím rokem,“ přibližuje Alena Králíková, manažerka Společenské odpovědnosti ČSOB. Grantový program Stabilizace sociálních podniků je určen na podporu fungování již existujících sociálních podniků, které minimálně 2 roky vyvíjejí svou činnost. „Cílem programu je stabilizace a rozvoj stávajících sociálních podniků prostřednictvím finanční podpory a odborného poradenství,“ doplňuje Alena Králíková.

Foto-1 „Největším oceněním pro nás je, když vidíme, že naše peníze, ale i workshopy a další aktivity opravdu pomáhají na tom správném místě. Proto jsme se letos rozhodli v rámci grantu rozdělit dvojnásobnou sumu oproti předešlým rokům. Myslíme si, že pomoc sociálním podnikům má cenu,“ říká Alena Králíková. Důkazem úspěšné podpory a spolupráce je například Společnost E a jejich sociální podnik Aranžérie. Tato organizace zaměstnává lidi s epilepsií, kteří vlastníma rukama vytváří krásné květinové vazby a dekorace. Díky grantové podpoře od ČSOB se podařilo uskutečnit spoustu viditelných změn.

V prvé řadě se jednalo o grant v hodnotě 40 000 Kč. Tyto peníze umožnily vznik produktového katalogu a dalších materiálů k propagaci (letáky, plakáty, kartičky ke květinám a dekoracím). Dalším krokem bylo odborné poradenství a workshopy. Přínos grantového programu pro sdružení Společnost E přibližuje jeho předsedkyně Alena Červenková: „Grant ČSOB nám v mnoha ohledech otevřel oči. Jedna věc jsou poskytnuté peníze, ale hlavně oceňujeme odborné poradenství na míru a určité know-how. Například díky finančnímu poradenství jsme posléze změnili účetní firmu a začali měřit efektivitu jednotlivých projektů.“

V rámci grantového projektu absolvovali pracovníci dva workshopy společné pro všechny podpořené sociální podniky. „Velmi přínosné pro nás bylo i několik dní společného týmového koučování, posunulo to naši skupinu zase o velký kus dál. Pro mě osobně byly důležité i hodiny individuálního koučinku, které mi velice rozšířily obzory,“ hodnotí Alena Červenková. Projekt Aranžérie tak nyní představuje úspěšný příklad využití grantové podpory. „Byli bychom určitě rádi, kdyby se i v rámci letošního ročníku podařila takto povedená spolupráce. Je to pro nás povzbuzení do budoucnosti,“ uzavírá manažerka společenské odpovědnosti ČSOB Alena Králíková. 



ČSOB otevírá třetí ročník grantového programu pro sociální podniky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16205097120

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více