ČSOB podpoří milionem korun projekty zaměřené na finanční gramotnost


04. 03. 2013  20:19     tz     komentáře (0)

Nadační program vzdělání ČSOB vyhlašuje nové grantové řízení s cílem vybrat nejlepší projekty zaměřené na zvyšování finanční gramotnosti. V roce 2013 se chce opět zaměřit především na projekty, které jsou vedeny interaktivní formou, působí preventivně před předlužením a učí schopnosti vést rodinný a osobní rozpočet, jak zacházet s penězi a jak lépe umět investovat do své budoucnosti. Zájemci mohou podat přihlášku do 5. dubna.

ČSOB podpoří milionem korun projekty zaměřené na finanční gramotnost




Loňský ročník grantového řízení rozdělil téměř milion korun mezi devět filantropických projektů. Podpořeny byly projekty zaměřené na finanční vzdělávání seniorů, žáků základních a středních škol a osob se zdravotním postižením. „Komise projednávala celkem 109 přihlášených projektů, jejichž objem dosáhl téměř na částku 19 milionů korun. Trend z minulých let ukazuje, že zájem o vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti je stále značný,“ říká Alena Králíková, manažerka Společenské odpovědnosti ČSOB.

Finanční podporu 293 tisíc korun získal například projekt s názvem „Peníze ve stáří“, za kterým stojí obecně prospěšná společnost Elpida.  Jedná se o sérii přednášek pro seniory, kteří na seminář přicházejí velmi často s negativními osobními zkušenostmi a problémy v oblasti financí, které nejsou schopni sami řešit. „V současné době máme za sebou 13 běhů seminářů pro pražské seniory (popř. z okolí Prahy.) Ve fázi konečného ladění jsou semináře v regionech, konkrétně v Brně, Ostravě, Olomouci a v Českých Budějovicích,“ říká Jan Bartoš, vedoucí projektu Centrum Elpida a dodává: „Z dotazníků spokojenosti, ale i z ústních reakcí je patrná maximální spokojenost absolventů s výukou i s přístupem lektorky. Klienti nejvíce oceňují získání přehledu ve finančních produktech, znalost sestavení rodinného rozpočtu a zisk právního minima. Jsme rádi, že jsme pro takto prospěšný vzdělávací produkt získali podporu. Z hlediska potřeb seniorů to byl zásah do černého. Jsme zvědaví na reakce klientů z regionů.“

Senioři získávají informace interaktivní formou práce s příběhem seniorky „Paní V“, na kterém jsou demonstrována fakta, možnosti, špatná rozhodnutí a jejich důsledky. Účastníci následně formulují své názory na vývoj událostí v příběhu. Tím se současně učí klást otázky.

ČSOB Nadační program vzdělání je určen pro české nevládní neziskové organizace registrované jako občanská sdružení, nadace a nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, účelová zařízení církví, obce a sdružení obcí a příspěvkové organizace, které chtějí zvýšit finanční gramotnost u dětí nebo dospělých. Jedna organizace může žádat o podporu pouze jednoho projektu v maximální hodnotě 350 000 Kč. Přihlášky je možné podávat do 5. dubna. Projekty žádající o podporu musí být realizované v ČR, a to nejdéle po dobu jednoho roku. Vítězené projekty vybere komise ČSOB do 17. června 2013, kdy budou oznámeny výsledky.

Všechny potřebné formuláře a další informace jsou k dispozici na webových stránkách ČSOB v sekci Společenské odpovědnosti viz odkaz:
http://www.csob.cz/cz/Csob/O-CSOB/Spolecenska-odpovednost/Nadacni-program-vzdelani/Stranky/defalt.aspx



ČSOB podpoří milionem korun projekty zaměřené na finanční gramotnost

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15603506256

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více