ČSOB pomůže nejen s hypotékou, ale i s nákupem nemovitosti


26. 01. 2017  12:34          komentáře (0)

ČSOB svým klientům při vyřízení hypotéky nabízí nad rámec finančních služeb i nefinanční servis spojený s nákupem samotné nemovitosti. Od ledna mají její klienti na pěti pobočkách v Praze a na pěti pobočkách na Moravě možnost při žádosti o hypotéku využít speciálních doplňkových služeb, které jim mohou výrazně usnadnit koupi bytu nebo rodinného domu a umožní jim předejít i možným následným nepříjemnostem. 

ČSOB pomůže nejen s hypotékou, ale i s nákupem nemovitosti




„Koupě vysněného domova je životní investicí, která se ovšem v případě naší nepozornosti může změnit v noční můru. Rozhodli jsme se proto nabídnout klientům ČSOB při této životní události pomocnou ruku. Můžeme tak být nejenom jejich bankéřem a vyřídit hypotéku, ale i technickým inspektorem či právníkem,“ přibližuje Richard Kotrlík, manažer útvaru Bydlení a úvěry ČSOB.

 

V rámci tříměsíčního pilotního projektu bankéř na jedné z deseti vybraných poboček nabídne klientovi, který projeví zájem o financování bydlení, služby právního prověření nemovitosti, její technickou inspekci, kontrolu sepsaných smluv či jejich přípravu mezi kupujícím a prodávajícím. Klienti tak budou mít jistotu, že neinvestují své peníze do nemovitosti, která nemá parametry, které uvádí prodávající či realitní kancelář, nebo je v neodpovídajícím technickém stavu.

 

Tyto nefinanční služby pro klienty ČSOB zajistí společnost Alisen, která je v Česku v tomto oboru jedničkou. „Alisen prošla výběrovým řízením zejména díky svým dlouholetým zkušenostem v oboru a odborností poskytovaných služeb,“ uvádí Richard Kotrlík. Využití těchto služeb není vázáno na sjednání hypotéky, představuje doplněk, který klienti mohou, ale nemusí využít. Klienti ČSOB a Ery Poštovní spořitelny mají na služby Alisen 20% slevu oproti běžným zákazníkům.

 

„Víme, že někteří klienti při koupi nemovitosti samozřejmě počítají každou korunu. Někdy ale šetří na špatných položkách a toto šetření se jim může ve výsledku prodražit. Co s bytem, který nás sice stál o několik tisícovek méně, když ho musíme za dalších několik set tisíc opravit, protože jsme si nenechali odborně zkontrolovat například rozvody elektřiny nebo zateplení, nebo zjistíme, že jeho velikost je o pár metrů menší?“ komentuje tuto doplňkovou službu Kotrlík.

Koupě nemovitosti díky této službě nemusí představovat stresující proces, během kterého se kupující musí bát, zda nekupuje „zajíce v pytli“. Zkušení bankéři tu nejsou pouze od toho, aby vyřídili hypotéku, ale aby klientům pomohli realizovat jejich vysněné bydlení bez starostí. Navíc proces objednání a dodání doplňkové služby je pro klienty velice jednoduchý.

 

Tříměsíční pilotní projekt banka odstartuje zatím na desítce vybraných poboček, na pěti pražských, dvou ve Zlíně, jedné v Brně, ve Vyškově a Břeclavi. Zavedení této novinky předcházel kvalitativní a kvantitativní výzkum, ve kterém se banka zajímala, o který druh nefinančních služeb mají klienti při nákupu nemovitosti na hypotéku největší zájem.



ČSOB pomůže nejen s hypotékou, ale i s nákupem nemovitosti

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15522071984

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více