ČSOB přispěla částkou 900 tisíc korun na projekty obnovy krajiny v regionech


10. 12. 2012  14:09     tz     komentáře (0)

ČSOB ve spolupráci s Nadací VIA představuje veřejnosti tři úspěšné projekty podpořené v rámci tzv. Velkých komunitních grantů, které na svou realizaci získají shodně částku 300 tisíc korun. Vítězné projekty patří do druhé části grantového programu „ČSOB a Era pro podporu regionů 2012“, která se v letošním roce opět orientovala na „obnovu kulturní krajiny a péči o životní prostředí“. Rozhodování o vítězích bylo tradičně velmi obtížné vzhledem ke kvalitě velkého počtu projektů, kterých se v letošním roce sešlo celkem 27, což je o 6 více než v roce 2011. Nakonec byly z 8 nejlepších vybrány 3 vítězné.





Ve čtvrtém ročníku tohoto grantového programu získávají podporu následující projekty: Voda pro život aneb Revitalizace rybníčka pod Holým vrchem – obec Krásensko (Jihomoravský kraj), dále projekt Krajina Mikuláše Rutharda aneb poznej dědictví kulturní krajiny – 3. etapa: obnova Mokrých luk – o.s. Vespolek (Stříbřec, Jihočeský kraj)a nakonec projekt Ekozóna – život ve vodě – DAPHNE ČR - Institut aplikované ekologie (Frymburk, Jihočeský kraj). Každý projekt získává shodně 300 000 Kč.

Cílem letošního grantového programu Velké komunitní granty ČSOB bylo podpořit takové projekty, které by řešily problematiku obnovy kulturní krajiny a péče o životní prostředí, a měly by současně pozitivní komunitní dopad, neboť jednou z podmínek udělení grantu bylo aktivní zapojení místních obyvatel. Projekty se musely týkat lokalit ve volné krajině, to znamená mimo zastavěné části obcí a měst. Z celkového počtu 27 přihlášených projektů vybrala pětičlenná nezávislá komise 8 nejlépe hodnocených, které byly následně navštíveny za účelem bližšího seznámení se s lokalitou. Z navštívených projektů byly na zasedání hodnotící komise vybrány tři vítězné, které byly dnes představeny. Vítězné projekty budou realizovány do konce listopadu roku 2013.

Velké komunitní granty se staly již stálicí programu pro podporu regionů. Všechny nás potěšilo navýšení počtu kvalitních projektů. Vybrat mezi nimi tři nejlepší bylo opravdu náročné. Věříme, že jsme vybrali projekty, jejichž realizace potěší nejen lidi z dané obce, ale i všechny, kteří tato jedinečná místa v budoucnu navštíví,“ komentovala letošní ročník Velkých komunitních grantů Eva Šišková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB a členka hodnotící komise.

 

Nejaktivnějším krajem co do počtu žádostí byl Ústecký kraj (6 žádostí) následovaný krajem Jihočeským (5 žádostí). 4 žádosti jsme obdrželi shodně ze Středočeského kraje a Hlavního města Praha.



ČSOB přispěla částkou 900 tisíc korun na projekty obnovy krajiny v regionech

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12530750928

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více