ČSOB radila studentům jak nenaletět na internetu


21. 10. 2016  20:48          komentáře (0)

Bankéři z ČSOB dnes studentům dvou pražských gymnázií radili, jak se bezpečně pohybovat v internetovém prostředí a rozpoznat podvodný e-mail nebo sociální inženýrství. Studentům zejména kladli na srdce, že nejslabším prvkem v zabezpečení je sám klient. Účast bankéřů z ČSOB na školách byla součástí projektu České bankovní asociace „Bankéři jdou do škol“, který se snaží o osvětu a edukaci mladých lidí v oblasti financí. 

ČSOB radila studentům jak nenaletět na internetu




Bankéři ČSOB navštívili Soukromé gymnasium Josefa Škvoreckého a Mensa gymnázium v Praze 6. „Počet kybernetických útoků na účty klientů meziročně roste o desítky procent a útoky jsou stále sofistikovanější. Banky jsou sice rok od roku lépe chráněny, ale dlouhodobě platí, že nejslabší článek v oblasti zabezpečení je klient. Proto je potřeba veřejnost, a zejména mladé lidi, kteří jsou na internetu jako doma, v této oblasti neustále vzdělávat,“ uvedl Josef Šedivý, ředitel řízení nefinančních rizik ČSOB. „Mile mě překvapilo, že i středoškoláci používají dvoufázovou ochranu pro své účty na sítích a že drtivá většina z nich má na svém chytrém telefonu nastavený PIN nebo zamykací gesto obrazovky,“ dodává Šedivý.

Studenty s nástrahami on-line prostředí seznámili odborníci ČSOB formou workshopu. Studenti měli jedinečnou příležitost dozvědět se, jak zabezpečit vlastní počítač nebo mobilní telefon. Během setkání byly předvedeny ukázky z praxe jako např. nástrahy na sociálních sítích nebo konkrétní typy hackerských útoků.

Součástí projektu byla také soutěž, během níž měli studenti za úkol vymyslet vtipnou poučku, hlášku nebo motto na téma kyberbezpečnost a pořídit z workshopu jednu zajímavou fotografii s bankéřem a vše do 18. listopadu zveřejnit na sociálních sítích s hastagem #bankeridoskol. Autoři tří nejvtipnějších sloganů s fotografií získají jako odměnu iPad.

Projekt ČBA „Bankéři jdou do škol“ již třetím rokem přibližuje studentům, jak funguje svět financí a také předává důležité informace o tom, jaké jsou nástrahy neuváženého zacházení s  penězi. Projekt je postavený na osobních setkáních vrcholových představitelů bank se studenty posledních ročníků středních škol. Každý ročník akcentuje jednu oblast nakládání s financemi – v roce 2014 to byla finanční gramotnost a loni téma digitálního bankovnictví.

Josef Šedivý z ČSOB na Soukromém gymnasiu Jose



ČSOB radila studentům jak nenaletět na internetu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15412150384

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více