ČSOB se účastní projektu Global Money Week


27. 03. 2017  11:09          komentáře (0)

Česká republika se letos poprvé zapojila do mezinárodního projektu Global Money Week. Cílem iniciativy je podpora výuky finanční gramotnosti zejména u žáků a studentů. 

ČSOB se účastní projektu Global Money Week




Hlavní heslo letošního ročníku, který probíhá v týdnu od 27. března do 2. dubna, zní "Uč se, šetři, vydělávej". Na základních a středních školách, ale i v zázemí neziskových organizací proběhne řada besed, přednášek, workshopů či soutěží, které se týkají finančního vzdělávání. Loni se do programu zapojilo už 132 zemí a jejich počet rok od roku roste. V Česku nad projektem přebrala záštitu ministerstva školství a financí, akci podporuje také Česká národní banka.

 

„Pro ČSOB je podpora takového projektu přirozená, zvyšování finanční gramotnosti ve společnosti se totiž věnujeme dlouhodobě,“ říká člen představenstva ČSOB Petr Hutla, který má na starosti jeden z páteřních projektů společenské odpovědnosti a udržitelnosti – Finanční vzdělávání ČSOB pro školy.

 

„Podpořili jsme už desítky projektů a neziskových organizací, které se finančnímu vzdělávání dětí ale i dospělých či seniorů věnují. Zvyšování finanční vzdělanosti si ale za své vzali naši zaměstnanci – tedy odborníci, kteří se problematice věnují denně profesionálně. Již dnes má ČSOB víc než 160 ambasadorů, kteří dobrovolně finančně vzdělávají děti a studenty na základních a středních školách," dodává Petr Hutla.

 

Právě setkávání dětí, studentů, ale i učitelů s odborníky v oblasti financí je cílem projektu Global Money Week. Během tohoto týdne budou ambasadoři ČSOB vyučovat například na základní škole v Příboře, ve Zbýšově u Kutné Hory, ve Vojnově Městci či na gymnáziu ve Vyškově. „Nejedná se u nás o žádnou nárazovou akci, docházíme takto do škol po celé České republice průběžně od začátku školního roku. V bance je o projekt Finanční vzdělávání ČSOB pro školy obrovský zájem. Zároveň je vidět, že jsme dobře vystihli poptávku škol, kterých se do projektu hlásí čím dál tím víc,“ dodává František Klufa, vedoucí projektu. 

Finanční vzdělávání ČSOB pro školy je součástí jednoho ze čtyř pilířů společenské odpovědnosti a udržitelnosti Skupiny ČSOB. Jeho hlavním smyslem je podle Petra Hutly finančně vzdělaná společnost lidí, kteří budou rozumět základům finančního světa.

 

 

Výuka ambasadorů ČSOB ve školách v rámci Global Money Week

ZČ Npor. Loma, Příbor

27. 3. 2017

ZŠ Zbýšov u Kutné Hory

28. 3. 2017

Gymnázium a SOŠZE Vyškov

29. 3. 2017

ZŠ Vojnův Městec, Vojnův Městec 95

30. 3. 2017

 

 

 



ČSOB se účastní projektu Global Money Week

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16450939168

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více