ČSOB spouští Barometr pojištění. Test odhalí, kde mají lidé rezervy


17. 12. 2015  12:30          komentáře (0)

  • Barometr pojištění je test, který má varovat před podceňováním rizik
  • Doprovází ho naučná videa– první odhaluje, jaké nástrahy číhají na parkovišti
  • Kromě individuálního zhodnocení rizik dostanou lidé v závěru testu kontakt
    na nejbližšího
    pojišťovacího poradce
  • Test je doplňkovou službou konceptu Pojištění v bance, který ČSOB úspěšně provozuje už téměř dva roky

ČSOB spouští Barometr pojištění. Test odhalí, kde mají lidé rezervy




Za uplynulý rok si lidé přímo na bankovních pobočkách ČSOB sjednali téměř 150 000 pojistných smluv v celkové hodnotě 260 milionů korun. Ještě před druhým výročím služby Pojištění v bance (dříve bankopojištění) spouští ČSOB speciální test, jehož ambicí je dlouhodobě sledovat přístup lidí k pojistkám. Barometr pojištění si mohou lidé vyplnit na www.barometrpojisteni.cz 

Díky Barometru lidé zjistí, kolik toho vědí o různých typech pojištění, jaká rizika na ně číhají v jejich okolí, i to, jak moc zodpovědně ke svému životu přistupují. V testu se mimo jiné dozvědí, kolik domácností v jejich okolí ročně navštíví lupiči nebo jak si zloději oblíbili právě jejich značku auta. „Barometrem pojištění chceme upozornit na rizika spojená s podceňováním nepříjemných životních událostí a omyly, kterých se dopouštíme," říká Marek Ditz, člen představenstva ČSOB zodpovědný za oblast Specializovaného bankovnictví a pojištění, a dodává: „Vycházíme přitom z našeho nedávného průzkumu, který odhalil, že Češi v přístupu k pojištění dělají zásadní chyby.

Pojištění odmítáme ze špatných důvodů

Podle průzkumu ČSOB má údajně 71 % Čechů příliš napjatý rozpočet na to, aby si platili pojištění. „Cena pojištění domácnosti je ale často zanedbatelná (průměrně 1 200 až 1 500 Kč ročně) v porovnání se škodou, kterou dokáží napáchat například přírodní živly. Třeba průměrná škoda po požáru je půl milionu korun. Tady už stojí za to o pojištění uvažovat,“ popisuje Marek Ditz. 

Tři čtvrtiny lidí také odpověděly, že nemají majetek, a tak si nemají co pojistit. Přitom zajištění proti riziku se vůbec netýká jen majetku. Životní pojištění nemá podle ČSOB 43 % Čechů a mohou tak v případě nečekaných událostí nechat rodinu zcela bez prostředků.  

 

Barometr je službou navíc

Barometr pojištění funguje na samostatné webové stránce www.barometrpojisteni.cz a vyplnit si jej může každý. Komunikaci Barometru budou kromě inzertní podpory doprovázet varovná videa, která bude ČSOB sdílet na svém profilu YouTube. Již nyní tam pod názvem Narizikochytre.cznajdete anketu s lidmi, kteří si příliš neohlídali svá auta na parkovišti během předvánočních nákupů. 

Banka v rámci Barometru představuje i své pojišťovací poradce, kteří lidem na bankovních pobočkách ČSOB poradí s pojištěním. V závěru testu lidem nabídne kontakt na relevantního poradce v závislosti na udaném místě bydliště. Koncept pojišťovacích poradců v bance se ČSOB osvědčil. Proto banka v příštím roce hodlá zdvojnásobit jejich počet na svých pobočkách ze stávajících 75 na více než dvojnásobně v polovině roku 2016. 




ČSOB spouští Barometr pojištění. Test odhalí, kde mají lidé rezervy

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15140780816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3070
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7940
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8820
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6425
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0510
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0866
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více