ČSOB umísťuje bankomaty i přímo do firem


15. 08. 2018  09:25          komentáře (0)

Firemní klienti ČSOB, kteří denně operují s velkými objemy peněz v hotovosti, mohou přímo ve svých prostorách mít vlastní bankomaty a využívat je k bezpečnému ukládání. Několik desítek bankomatů už používají zásilková společnost a online supermarket. Zájem o tuto službu má i obchodní řetězec a o možné spolupráci se jedná se sítí čerpacích stanic. Bankomaty dodává ČSOB do firem jako jediná na trhu.

ČSOB umísťuje bankomaty i přímo do firem




Hotovostní služby jsou nadále velice žádané, i přesto, že rok od roku objem zpracovávané hotovosti o několik procent klesá. Bankomaty umístěné přímo v provozovnách představují specializované řešení, které se hodí pro firmy, jejichž zaměstnanci neustále pracují s velkými objemy oběživa. Ideálními klienty této na tuzemském trhu unikátní služby jsou speditéři, e-shopy, obchodní řetězce apod.,“ uvedl change manager Adam Aussenberg z ČSOB.

 

Ukládání peněz do vlastních bankomatů je pro firmy výhodné, protože hotovost je potom možné odvážet do banky třeba jen jednou týdně namísto nutné denní obsluhy. Peníze uložené v pracovní době jsou připisované na účet online, takže jsou firmě hned k dispozici. Lhůta na dodání těchto bankomatů je ze strany ČSOB zhruba tři až šest měsíců.

 

Menší firmy nebo živnostníci operující s menšími objemy peněz pak mohou využívat běžné venkovní bankomaty ČSOB upravené i pro vklady hotovosti. Vůbec první vkladový bankomat ČSOB otevřela v hlavním městě na pobočce na Černém Mostě již v roce 2009, jejich počet od té doby pravidelně roste až k současným 176. Od roku 2016 ČSOB umožnuje do části bankomatů vkládat i mince.

 

Jinou službou v oblasti nakládání s hotovostí je doručování nebo vyzvedávání přímo v provozovnách klientů s názvem FlexiCash Plus. „Pro klienty je služba výhodná zejména při souběžném využívání odvodů i dotací. V tomto případě je poskytnuta klientovi výrazná sleva z ceny dotace,“ doplnil Adam Aussenberg. Další variantou je výplata nebo vklad hotovosti v zajištěných obalech na pobočce banky.

 

ČSOB poskytuje pronájem bankomatů i krátkodobě, například v rámci různých kulturních akcí, festivalů apod. „Jenom za loňský rok jsme s naším „cestovním“ bankomatem poskytli lidem peníze v hodnotě 20 milionů korun,“ sdělil Adam Aussenberg.



ČSOB umísťuje bankomaty i přímo do firem

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15648328560

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více