ČSOB v únoru otevírá další ročník Nadačního programu vzdělání


05. 02. 2016  11:23          komentáře (0)

V souladu s dlouhodobým záměrem přispívat k rozvoji vzdělávání a vzdělanosti spouští ČSOB již sedmý ročník Nadačního programu vzdělání. Neziskovým organizacím rozdá na projekty zaměřené na finanční gramotnost částku milion korun. Přihlášky lze posílat až do 18. února. 

ČSOB v únoru otevírá další ročník Nadačního programu vzdělání




Další milion korun mohou získat projekty ve druhé části programu se zaměřením na bezpečnost v online prostředí. Tato výzva bude vyhlášena na začátku června 2016. 

Nadační program vzdělání se soustředí zejména na finanční gramotnost, ale v jednotlivých ročnících reaguje na další aktuální vzdělávací témata.  „Stejně jako v loňském roce chceme podpořit iniciativy, které se soustředí na mladé lidi i dospělé se zdravotním postižením, seniory nebo osoby ze sociálně znevýhodněného prostředí. Ze zkušeností z minulých ročníků víme, že právě mezi nimi je řada těch, kteří podanou ruku přivítají. Dostanou ji ze strany neziskových organizací, které mají dlouholeté zkušenosti v této oblasti, dokáží ji předat a cílovou skupinu do projektu interaktivně zapojit,“ vysvětluje cíle programu Alena Králíková, manažerka firemní kultury a společenské odpovědnosti ČSOB. 

Nadační program vzdělání má tak jako každý rok dvě části. Do první části programu se mohou neziskové organizace hlásit nejpozději do 18. února 2016. Podrobné informace a formuláře přihlášek jsou k dispozici na http://www.csob.cz/csr v sekci Grantový kalendář.  Ze všech odevzdaných žádostí vybere odborná komise z řad zaměstnanců ČSOB 30 nejlepších projektů. Ve druhém kole žadatelé vypracují kompletní grantovou žádost, přičemž maximálně mohou žádat o 200 tisíc korun na projekt. Vítězné projekty budou zveřejněny do konce května 2016. 

Od zahájení programu v roce 2010 bylo podpořeno celkem 94 projektů částkou přesahující 8,2 milionů korun. Finanční podporou to ale často nekončí. Kolegové z Olomouce se loni na jaře rozhodli rozšířit spolupráci s TyfloCentrem Olomouc, které pomáhá zrakově postiženým osobám a v programu získalo grant ve výši 99 tisíc korun. Zapojili se do výuky práce s internetovým bankovnictvím se speciálním softwarem nebo s ozvučenými bankomaty, aby tak snížili obavy nevidomých ohledně moderních platebních metod. 

Na začátku června bude vyhlášena druhá část Nadačního programu vzdělání, která se soustředí na digitální gramotnost a bezpečnost v online komunikaci. Odborná komise zde rozdělí další milion korun. Podpořeny budou jen ty projekty zaměřené na seniory, osoby sociálně znevýhodněné (děti z dětských domovů, sociálně znevýhodněné osoby nebo rodiny, příslušníci minorit, lidé žijící ve vyloučených lokalitách nebo lidé ve výkonu trestu nebo) či osoby se zdravotním postižením. 



ČSOB v únoru otevírá další ročník Nadačního programu vzdělání

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16441575232

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více