ČSOB zavádí bankopojištění – unikátní službu kombinující to nejlepší z banky a pojišťovny


09. 06. 2014  18:07     tz     komentáře (0)

Klienti ČSOB nyní mohou na své pobočce využívat nejen bankovní služby. Čas i peníze jim a ostatním zájemcům ušetří nabídka bankopojištění, díky níž mají vedle bankéře k dispozici i pojišťovacího poradce. S ním si mohou sjednat pojistné produkty i zkontrolovat smlouvy stávající.

ČSOB zavádí bankopojištění – unikátní službu kombinující to nejlepší z banky a pojišťovny




„Lidé se velmi špatně orientují v rozsáhlé nabídce pojišťovacích produktů na trhu a navíc často nedovedou správně definovat své požadavky a potřeby. Proto nově přicházíme s nabídkou bankopojištění, kdy na vybraných pobočkách banky klienti naleznou pojišťovací specialisty, kteří jim rádi poradí s pokrytím jejich potřeb. Navíc mohou získávat zajímavé cenové výhody plynoucí z toho, že současně u ČSOB čerpají jak její bankovní, tak pojišťovací služby. A všechny na jednom místě," říká Petr Hutla, člen představenstva a vrchní ředitel ČSOB pro Specializované bankovnictví a pojištění.

Díky znalosti potřeb, finanční situace a platební historie dokáže ČSOB svým klientům nabídnout balíček finančních a pojistných produktů přesně na míru, navíc s cenovým zvýhodněním. Týká se jak přirozeně propojených služeb (jako je hypotéka a pojištění nemovitosti nebo kreditní karta s pojištěním proti krádeži), ale i dalších specializovaných produktů jako je životní a úrazové pojištění či unikátní produkt Best Doctors.

Zavedení bankopojištění vychází nejen ze zkušeností mateřské KBC, která se dlouhodobě profiluje jako bankopojišťovna, ale také ze zkušeností a výzkumů ČSOB,“ vysvětluje Jeroen van Leeuwen, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny. Podle něj jsou Češi v pojišťování poměrně nezodpovědní a často ani neznají základní fakta o své pojistce jako například celkovou částku, na kterou se pojišťují.

Chybují však i jinde. Z průzkumu ČSOB vyplynulo, že zatímco například pojištění domácnosti necháváme zpravidla ležet ladem, životní pojištění měníme až příliš často. „Mělo by tomu však být přesně naopak. Pojištění domácnosti je úzce spojeno s hodnotou vybavení bytu, a ta je během našeho života velice proměnlivá. Na tyto změny je třeba flexibilně reagovat, ideální je jeho aktualizace jednou za dva až tři roky. Naopak životní pojistka se zhodnocuje s časem. Změny těchto smluv je tak třeba provádět po důkladném uvážení. Průměrná doba životního pojištění však činí pouhých šest let,“ vysvětluje Jeroen van Leeuwen.

Za vše mluví čísla. V minulosti životní pojištění změnilo 59 % dotázaných. O změně uvažují i ti (26 %), kteří mají životní pojištění sjednané déle než deset let, a navíc, což je velmi překvapivé, i ti (32 %), kteří mají životní pojištění teprve rok. 

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



ČSOB zavádí bankopojištění – unikátní službu kombinující to nejlepší z banky a pojišťovny

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15656062624

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více