ČSOB zrychluje tuzemské platby. Peníze připíše na účet u cizí banky ještě v ten samý den


17. 05. 2017  16:09          komentáře (0)

Klienti ČSOB, Ery a Poštovní spořitelny mohou od května využít zrychleného zasílání plateb v rámci internetového bankovnictví i smartbankingu, a to i při odesílání finančních prostředků do jiných bank. Díky změně podmínek České národní banky pro provádění platebního styku budou platební příkazy vyřízeny ještě v ten samý den i u tuzemských plateb do jiných bankovních ústavů. Pokud tedy klient provede platbu dopoledne, příjemce ji obdrží ještě ten samý den. Přibližně polovina plateb je dnes připsána na účet příjemce v jiné bance v ten stejný den.

ČSOB zrychluje tuzemské platby. Peníze připíše na účet u cizí banky ještě v ten samý den




„Platby mezi účty ČSOB probíhají v rámci několika minut již delší dobu. Díky změnám pro provádění platebního styku, které ČNB zavedla 1. ledna 2017, jsme mohli našim klientům umožnit zpracování plateb do jiných bank v řádu několika málo hodin, přičemž tuto novinku nabízíme všem našim klientům z oblasti retailu, malých i středních podniků a také korporátu,“ vysvětluje Tomáš Koníček, manažer útvaru Řízení platebních produktů a nefinančních služeb ČSOB. 

Platba se připíše na účet u jiné banky během jednoho dne v případě, že je zadána na obchodním místě ČSOB do 11 hodin či v elektronickém bankovnictví nebo SmartBankingu do 12 hodin. „Tuto novou službu jistě ocení všichni klienti, kteří se dostanou do situace, kdy potřebují peníze odeslat i přijmout ještě v ten samý den, aby se například vyhnuli nepříjemnému penále za zpožděnou platbu,“ uzavírá Tomáš Koníček. 



ČSOB zrychluje tuzemské platby. Peníze připíše na účet u cizí banky ještě v ten samý den

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12503881936

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více