ČTK:
ČSOB dostala od ČNB pokutu 3 mil. Kč za klamání spotřebitelů


14. 09. 2010  17:41     ČTK     komentáře (0)

Česká národní banka uložila Československé obchodní bance (ČSOB) pokutu tři miliony korun za to, že se ČSOB při nabízení a propagaci služeb pod značkou Poštovní spořitelna dopustila klamavých obchodních praktik.





Propagace působila dojmem, že Poštovní spořitelna je samostatná banka; spořitelna je přitom součást ČSOB. Informovala o tom dnes ČNB. "Československá obchodní banka nabízela a propagovala bankovní služby pod označením Poštovní spořitelna způsobem, který vzbuzoval dojem, že Poštovní spořitelna existuje jako samostatná a na společnosti Československá obchodní banka nezávislá banka. Poštovní spořitelna je přitom součástí Československé obchodní banky," uvedla ČNB s tím, že ČSOB zároveň zakázala pokračovat v protiprávním jednání. ČSOB pod značkou Poštovní spořitelna provozuje na poštovních pobočkách vlastní banku. S Českou poštou má uzavřenu smlouvu do roku 2017. Poštovní spořitelna má více než dva miliony klientů. V poslední době se objevily informace, že ministr vnitra Radek John (VV) pověřil ředitelku České pošty Marcelu Hrdou, aby prověřila smlouvy s obchodními partnery, mezi nimi i ČSOB. Podle analýzy, kterou si pošta nechala vypracovat, by totiž od ČSOB, které Poštovní spořitelna patří, mohla inkasovat dvakrát tolik než současnou jednu miliardu korun ročně.


ČTK: ČSOB dostala od ČNB pokutu 3 mil. Kč za klamání spotřebitelů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16336144432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více