Čtvrtý ročník soutěže Ideální banka je v plném proudu


13. 12. 2010  13:29     Patrik Nacher a Denisa Salátková     komentáře (0)

Probíhající čtvrtý ročník soutěže Ideální banka 21. století, který organizuje Poštovní spořitelna a server bankovnipoplatky.com, již obdržel první práce na téma „péče o klienty a vstřícný přístup k zákazníkovi“. Z došlých prací je patrné, že hlavním faktorem spokojenosti či nespokojenosti mladých lidí je přístup bankovních úředníků. Studenti také volají po větší dostupnosti bankovních ústavů a přehlednosti bankovních produktů.





„Práce, které jsem zatím viděl, opět slibují spoustu zajímavých nápadů a připomínek, které se mohou stát inspirací pro klientsky orientovanou Eru,“ popisujeOmbudsman Poštovní spořitelny Martin Kovář.     Ve svých úvahách studenti často volají po prodloužení otevírací doby, přejí si odměňování stálých klientů a žádají zvýšení počtu poboček a bankomatů. Bankám je vytýkána také složitost nabízených produktů. Velkým minusem pro banky je mimo jiné nepřehlednost jimi poskytovaných služeb. Málokterý klient opravdu ví, co mu jeho banka nabízí a proto mnohé služby vůbec nevyužije,“ píše jedna ze studentek. Ve většině prací studenti požadují takovou nabídku služeb a produktů, která bude vyhovovat požadavkům všech potenciálních klientů. „Ideální banka by měla být dostupná každému bez výjimky. Jednoduše řečeno, ideální banka je tu pro každého, ideální banka je tu pro nás,“ píše se v jedné z prací.   I tento rok se objevují evergreeny v podobě rodinných účtů či virtuálních bankéřů. Studenti také často popisují nápady, které jsou již v bankovním světě praxí – např. bankomat pro sluchově postižené či mobilní bankéř, který za klientem dochází až domů.   „Líbí se mi srozumitelný a objektivní styl, jakým jsou práce psány. Ukazuje totiž, že mladí lidé si ve většině případů uvědomují, že bankovní systém - má-li nabízet všechno, co si studenti představují - nemůže fungovat bez určitých poplatků a úroků, za které jsou finance spravovány,“ říká Patrik Nacher, provozovatel serveru www.bankovnipoplatky.com.       Uzávěrka soutěže je 15. prosince 2010, do té doby mají soutěžící možnost přihlašovat své úvahy a videa na adresu soutez@bankovnipoplatky.com. Vyhodnocení zaslaných prací a videí proběhne do 15. ledna 2011 a vyhlášení výsledků pak v průběhu února 2011. Autoři nejlepší práce a nejlepšího nápadu získají účet u Poštovní spořitelny s částkou 20 000 Kč a možnost zúčastnit se stáže v Poštovní spořitelně, na vítěze kategorie nejlepší video čeká účet s 10 000 korunami a také videokamera.         Více informací najdete na: https://www.bankovnipoplatky.com/ankety/idealni-banka-21-stoleti-10-11.html


Čtvrtý ročník soutěže Ideální banka je v plném proudu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12572224496

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více