Czech Property Investments (CPI) prostřednictvím J&T Banky uvádí na kapitálový trh nové dluhopisy


29. 03. 2012  13:48     tz     komentáře (0)

Realitní společnost Czech Property Investments a.s. (CPI) dnešním vydáním korunových dluhopisů završuje změny ve struktuře financování v celkovém objemu 4 miliard korun. Prostřednictvím J&T BANKY dnes uvádí na trh dvoumiliardovou korunovou emisi se sedmiletou splatností, která následuje po sedmiletých a tříletých dluhopisech v objemu 70 a 10 milionů euro nabízených od minulého týdne.





Korunové dluhopisy s nominální hodnotou ve výši 1 Kč, nesou pohyblivý úrokový výnos stanovený dle úrokové sazby 6M PRIBOR +6,5 % p.a.. Eurové dluhopisy s nominální hodnotou 500 EUR jsou úročeny se stejnou marží ve výši 6,5 % nad 6M EURIBOR. Všechny tři nové emise jsou kótovány na Burze cenných papírů Praha.

 

„Prostředky z emise dluhopisů použijeme na rozvoj stávajících projektů a zčásti na refinancování krátkodobých závazků. Jde o alternativní zdroj k bankovnímu financování. Z našeho pohledu je důležité diverzifikovat nejen skladbu portfolia a činností společnosti, ale také zdroje financování,“ říká Zdeněk Havelka, generální ředitel Czech Property Investments.

 

Úrokový výnos všech nových dluhopisů CPI je splatný pololetně vždy v březnu a září příslušného roku. Výše úrokové sazby pro první výnosové období do září letošního roku je stanovena na     8,02 % p.a. u korunových dluhopisů  a na 7,63 % u eurových. Jednokorunová nominální hodnota korunových dluhopisů, podle stávající daňové legislativy, efektivně osvobozuje české fyzické osoby od srážkové daně z úroků.

 

„Nové dluhopisy CPI představují atraktivní příležitost spojující financování diversifikovaného portfolia českých a slovenských nemovitostí se zajímavým úrokovým zhodnocením. Pokud CPI bude naplňovat svoje strategické a finanční cíle, dá se očekávat, že případné další emise dluhopisů budou nabízet nižší výnos než dnes,“ řekl Daniel Drahotský, ředitel Úseku Finanční trhy J&T Banky.

   

Emise dluhopisů pro Czech Property Investments, a.s., aranžovala akciová společnost J&T IB and Capital Markets. Hlavním manažerem a administrátorem emise je J&T BANKA, a.s., která zajišťuje úpis a obchodování.  

 

CPI je přední českou realitní společností zabývající se developmentem, investicemi a správou nemovitostí. V oboru realit má dvacet let zkušeností. Své aktivity rozvíjí v České a Slovenské republice napříč všemi segmenty. Jen v loňském roce investovala CPI 16 miliard korun do nákupu nemovitostí jako např. Olympia Centra v Mladé Boleslavi a Teplicích, portfolio Family Center v České a Slovenské republice, logistický park Lozorno u Bratislavy nebo kancelářské portfolio PPF. Akviziční činnost doprovází také vlastní development v Čechách a na Slovensku, kde aktuálně figuruje zejména výstavba retail parků, rekonstrukce regionálních hotelů v Českých Budějovicích, Olomouci a Ostravě nebo výstavba kancelářského komplexu CPI City Center v Olomouci.



Czech Property Investments (CPI) prostřednictvím J&T Banky uvádí na kapitálový trh nové dluhopisy

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12463596576

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více