Další emitent skončil v konkursu. Investoři Triload své peníze zřejmě jen tak neuvidí


05. 09. 2019  21:22     Tisková zpráva     komentáře (0)

Praha, 27. srpna 2019 – Insolvenční řízení dluhopisového emitenta Triload Invest s.r.o. graduje. Městský soud v Praze poslal začátkem týdne společnost do konkursu. Desítky milionů dluhopisových věřitelů tak, s největší pravděpodobností, zmizí v nenávratnu. Měsíc srpen je pro investory do těchto cenných papírů obzvláště kritický. Jen před několika málo dny totiž oznámil neschopnost splácet také dluhopisový gigant EMTC.

Další emitent skončil v konkursu. Investoři Triload své peníze zřejmě jen tak neuvidí




Do insolvenčního řízení je aktuálně přihlášeno 87 věřitelů, kteří nárokují více jak 50 milionovou částku. To však nemusí být konečné číslo. Věřitelé, kteří dosud své pohledávky nepřihlásili, mají ještě dva měsíce situaci napravit. Lhůta běží od vydání rozhodnutí o úpadku.

„Dlužník tímto vyhovuje výzvě nadepsaného soudu a sděluje, že má za to, že jsou v jeho případě naplněny zákonné znaky úpadku dle ustanovení § 3 zákona č. 182/2006 Sb., insolvenčního zákona, a proto žádá, aby byl tento zjištěn a aby byl na jeho majetek prohlášen konkurs,“ stojí ve vyjádření dlužníka zaslaném Městskému soudu v Praze.

Městský soud v Praze zároveň nařídil přezkumné jednání k posouzení přihlášených pohledávek, které stanovil na 21. listopadu. Bezprostředně potom se bude konat schůze věřitelů, jejímž předmětem je, mj. i předložení zprávy o dosavadní hospodářské situaci dlužníka, která bude zásadní pro vypořádání všech věřitelů.

Jednatel společnosti, Robert Krejčí, zároveň čelí dalšímu insolvenčnímu návrhu, podanému přímo na jeho osobu. Ten v dubnu iniciovala společnost Comtimax Czech s.r.o., která po něm nárokuje částku 875 000 Kč. Řízení je aktuálně ve stavu, kdy se čeká na doplnění podání věřitele.

„Společnost Triload Invest vznikla v roce 2013 a od té doby uveřejnila pouze jednu účetní závěrku za tentýž rok. Zjednodušeně řečeno, za celých 6 let existence společnosti neměl nikdo snahu situaci řešit už v samém prvopočátku, kdy její jednatel zanedbal zákonnou povinnost a účetní výkazy nezveřejnil. Absence efektivní páky na nepoctivé podnikatele fakticky přiživuje šedou ekonomiku. Kauza skupiny Triload je jen špičkou ledovce,“ vyjádřila se Eliška Skřivanová ze serveru Rizikovedluhopisy.cz, který dlouhodobě upozorňuje na rizikové emitenty.

Problémová skupina Triload, do které spadají také firmy Triload Invest Alfa s.r.o, Triload Invest Beta s.r.o., Triload Invest Gama s.r.o., Triload Invest Delta s.r.o., Triload Hotel Lučany s.r.o. a další, z nichž některé rovněž samostatně emitovaly dluhopisy bez zajištění a s příslibem až 12% úročení, přestala vyplácet zhruba v polovině loňského roku. Koncem ledna 2019 byl pak na firmu Triload Invest s.r.o. podán insolvenční návrh.

Jak správně investovat do firemních dluhopisů, na co si dát pozor, rady a varování před dalšími podezřelými emisemi dluhopisů spotřebitelé najdou na www.rizikovedluhopisy.cz

Odkazy na Insolvenční rejstřík zde

Vyjádření dlužníka



Další emitent skončil v konkursu. Investoři Triload své peníze zřejmě jen tak neuvidí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12570322704

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více