Další návrhy na den protestu proti bankovním poplatkům


21. 08. 2007  09:53     Patrik Nacher     komentáře (2)

Navrhuji 1.4., je to taky Apríl na zákazníky. Je paradox, že za zaslání peněz z výplaty na „silně úročený účet“ platím poplatek bance, která tyto peníze půjčuje na vyšší úroky dál. Pak se nedivme, že banky každý rok vykazují tak velké zisky, ale poplatky přitom nesnižují.





Myslím si, že den protestu proti bankovním poplatkům je úplně zbytečný. Bankám je to pro smích a na příkladu FIO je vidět, že jiné možnosti existují. I snaha ministerstva financí o nějakou regulaci poplatků je zcela zbytečná. Možná by se úředníci měli věnovat drahým platbám po Evropě nebo předraženým úvěrům od různých společností, které navíc klientům ani nedovolí, aby si v klidu přečetli podepisovanou smlouvu, skrývají RPSN apod.. Místo protestu proti bankovním poplatkům navrhuji alianci za pevné poplatky, které jsou součástí smlouvy banky s klientem. A možná by se to hodilo i pro úroky.

 

Navrhuji 21. 8. Tento den patří k těm nejčernějším v naší historii, tak proč jej nevyužít i pro tuto příležitost.

Ivana

 

Datum: nemám konkrétní představu, ale myslím si, že by mělo záviset na dni  v týdnu. Možná některé pondělí, jako "nejpracovnější" z pracovních dnů.  Možná někdy o víkend, aby lidé neříkali, že nemají na věnování se protestu čas.

Forma protestu: nevím, zda mají banky stanovenou minimální částku, kterou může klient odeslat platebním příkazem na cizí účet. Moje představa je taková, že by všichni účastníci Dne odeslali větší či menší množství plateb ve výši např. 2,- Kč (což je u mnohých bank méně, než je poplatek 

za tuto platbu). Tím bude dle mého názoru dobře ukázána nesmyslnost poplatků. Jestli se nepletu (sám nemám účet), tak u mnohých bank člověk platí několikakorunový poplatek za každou příchozí platbu - platba o výši 2,- Kč tedy bude pro příjemce vlastně mít zápornou hodnotu. Připadá mi to dostatečně absurdní.

Rudolf R.

 

Navrhuji 28. 2., krátký únor s jednou za čtyři roky 29. je dost absurdní, že. Tak proč ne poslední den právě tohoto měsíce.

Tom

 

Přidávám se k datu 21. 8., líbí se mi i to zdůvodnění, tak se k němu přikláním. Jako protestní akci navrhuji "run" na bankovní domy. Pokud si všichni v tento den vybereme své úspory z banky, tak to je myslím jediný způsob, na který musí banky zareagovat. Jinak mě nenapadá žádný smysluplný protest, který by nevyšel do ztracena. Půjčujeme své peníze ústavu, který s nimi obchoduje a ještě si za to od nás nechá platit.

Falkon

 

Navrhuji 1. 4. Je to taky Apríl na zákazníky. Je paradox např., že za zaslání peněz z výplaty na „silně úročený účet“ platím poplatek bance, která tyto peníze půjčuje na vyšší úroky dál. Pak se nedivme, že banky každý rok vykazují tak velké zisky, ale poplatky přitom nesnižují.

Jan V.

 

 

A co takhle na Silvestra nebo 24.12. - když dárek tak pořádný! To je konec starého a předzvěst nového. Taky mě s těmi poplatky štvou, dáte do banky něco, co je Vaše a oni se Vám na tom tak napasou, že posléze zjistíte, že ač na peníze nesáhnete a myslíte si jak vám ty Vaše penízky dělají nové penízky, jdete časem vybrat a máte 2 promile navíc a ty Vám ještě seberou na poplatcích za zúřadování transakce. Běda však jak si od nich potřebujete půjčit, tak Vám napaří 17% úrok. Ve smlouvách jsou těmi nejmenšími písmenky napsány ty nejdůležitější věci. Kdybych měla strožok, tak si cpu prachy tam, ale bohužel mám jen pérovou matraci J.

Hana

 

 

 

Své podněty a nápady zasílejte do 31. 8. na adresu:

p.nacher@bankovnipoplatky.com. Heslo: „den protestu“.



Další návrhy na den protestu proti bankovním poplatkům

Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12525584448

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více