Další varování před novou verzí podvodných e-mailů


15. 03. 2008  13:07          komentáře (0)

Česká spořitelna opět upozorňuje na nový typ podvodného e-mailu (tzv. phishingu). V tomto případě jde o velmi důvěryhodnou verzi, kdy pachatelé okopírovali text napsaný bankou jako varování klientům proti phishingu. Nová verze e-mailu má jako ty předešlé vzbudit dojem, že byla odeslána z e-mailové adresy České spořitelny, tentokrát však z oficiální e-mailové adresy banky csas@servis24.cz.





Obsahuje odkaz v těle na údajné webové stránky internetového bankovnictví banky a uživatel je vyzván k přihlášení (verifikaci), tedy zadání osobních bankovních údajů a také PINu k platební kartě.
Česká spořitelna žádnou takovou zprávu klientům nerozesílala. S klienty nikdy prostřednictvím e-mailu nekomunikuje o tak zásadních záležitostech jako je např. zabezpečení. Nikdy nevyžaduje zadání osobních bankovních údajů jako je například PIN ke kartě či klientské číslo a heslo k internetovému bankovnictví. Skutečnost, že pachatelé na podvodné webové stránce vyžadují tyto citlivé údaje jasně poukazuje na to, že se jedná o podvod.
Proto na e-mail nereagujte a nezadávejte žádné požadované údaje. Pokud kdokoli z Vás na zprávu zareagoval, banka doporučuje ihned kontaktovat klientské centrum na telefonním čísle 800 207 207 pro zablokování karty a služby a vygenerování nových přihlašovacích údajů.



Další varování před novou verzí podvodných e-mailů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15687158736

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více