Devatenáct projektů získá téměř 1,4 miliony korun na podporu dobrého sousedství


18. 06. 2015  15:16          komentáře (0)

Jarní kolo Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny opět ukázalo, že sousedské vztahy nejsou lidem v krajích lhostejné. Do grantového programu s podtitulem „souSedíme si“, který na začátku března tohoto roku vyhlásila Poštovní spořitelna, se přihlásilo 120 neziskových a příspěvkových organizací a obcí. 19 z nich bylo úspěšných a získalo finanční podporu pro svůj projekt. V rámci této grantové výzvy tak Poštovní spořitelna prostřednictvím Nadace VIA rozdělila 1 363 520 korun. 

Devatenáct projektů získá téměř 1,4 miliony korun na podporu dobrého sousedství




Z devatenácti úspěšných projektů získalo pět projektů částku přesahující 90 tisíc korun. Maximální výše grantu byla pro tento rok stanovena na 100 tisíc korun.

Mezi nejaktivnější regiony z pohledu přihlášených projektů patřily Jihomoravský a Středočeský kraj: z každého z nich pocházelo sedmnáct žádostí. Následovaly Praha a Moravskoslezský kraj s jedenácti žádostmi,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny. O pomyslné třetí místo mezi nejaktivnějšími regiony se pak dělí Jihočeský a Královéhradecký kraj, každý s devíti žádostmi. Nejvíce podpořených projektů získal tentokráte Středočeský kraj, kde uspělo šest žádostí, které si rozdělí granty v celkové výši 365 220 Kč,“ doplňuje Králíková. Třemi úspěšnými projekty se mohou pochlubit také Moravskoslezský a Jihočeský kraj. Sem také hned po Středočeském kraji poputuje nejvíce peněz, do Moravskoslezského kraje 236 000 Kč a do Jihočeského 240 800 Kč.

Cílem výzvy „souSedíme si“ je přispět ke zlepšení sousedských vztahů v regionech, přičemž jednou ze základních podmínek pro přihlášení projektu do programu byla aktivní účast občanů na přípravách a realizaci projektu. Sousedské vztahy jsou hlavním mottem Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny již druhým rokem. O atraktivnosti tématu svědčí nejen vysoký počet přihlášených žádostí, ale i obsah samotných projektů.

Československá obchodní banka, včetně obchodních značek Era a Poštovní spořitelna, podporuje komunitní projekty v regionech již od roku 2007. Za tu dobu v regionech rozdělila více než 24 milionů korun.

Druhé letošní kolo Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny bude vyhlášeno 2. září a uzávěrka proběhne 14. října. Odborným garantem programu je Nadace VIA.



Devatenáct projektů získá téměř 1,4 miliony korun na podporu dobrého sousedství

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12580261792

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více