Do německých obchodů s kartou


04. 09. 2015  10:00          komentáře (0)

Většina největších německých obchodních řetězců přijímá karty. Desetitisíce Čechů tak mohou platit svou kreditní kartou třeba v Lidlu nebo Kauflandu.

Do německých obchodů s kartou




V některých velkých obchodních řetězcích v Německu se ještě před pár týdny nedalo za nákupy zaplatit kreditní kartou. To se ale změnilo. V červenci nainstaloval do svých prodejen platební terminály Lidl a podobně se chystá spuštění v obchodech Kaufland, Netto a Aldi.

V současné době tak lze kartou zaplatit ve většině největších maloobchodních řetězců v Německu – patří k nim Lidl, ALDI, REWE, Kaufland, Netto-Marken-Discount, Media Markt, real,- a Saturn.

Například obchody ALDI Nord již nyní využívají technologii bezkontaktního placení. Svým zákazníkům tak umožňují nejen platit pohodlně bez hotovosti, ale i bezkontaktně nebo mobilem. Průběžný rozvoj akceptační sítě pro bezkontaktní placení v budoucnu umožní rozšířit tyto platby i do dalších něměckých řetězců.

Češi nejvíce utrácejí v Německu

Podle statistik Visa Europe Češi své platební karty nejvíce používají v Německu. Ročně v německých obchodech utratí více než 60 milionů eur (přes 1,6 miliardy korun), z tamních bankomatů pak vyberou hotovost za zhruba 30 milionů eur (cca 800 milionů korun).

„Německo dlouhodobě patří ke státům, kam čeští zákazníci rádi jezdí za nákupy. Díky současnému boomu bezhotovostního placení a rychlému rozvoji akceptační sítě bude obliba nakupování v Německu u našich občanů ještě růst. Bezkontaktní placení je jasný trend budoucnosti. Bezkontaktní karty jsou po všech stránkách jednodušší a pohodlnější než tradiční platební karty,“ tvrdí Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.



Do německých obchodů s kartou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15393038528

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více