Do regionů poputuje díky Eře šest milionů korun


29. 01. 2016  13:15          komentáře (0)

Třetí ročník grantového programu Era pomáhá regionům předčil všechna očekávání – příspěvky od individuálních dárců se dotkly hranice neuvěřitelných tří milionů korun, Era přidala další tři miliony. Do regionů tak neziskovým organizacím putuje na veřejně prospěšné projekty téměř šest milionů korun.

Do regionů poputuje díky Eře šest milionů korun




„Aktuální výsledky programu Era pomáhá regionům nás velmi příjemně překvapily. Oproti prvnímu ročníku se totiž podařilo od individuálních dárců získat na dobročinné projekty desetinásobek,“ říká Jitka Švejcarová, specialistka společenské odpovědnosti Ery. „Nejvíce finančních prostředků od veřejnosti získala Společnost přátel starého Nepomuka. Na nový oltář pro Zelenou Horu u Nepomuku lidé přispěli částkou 236 946 korun, my jsme darovali dalších 50 tisíc,“ upozorňuje Jitka Švejcarová.

Další v pořadí je občanské sdružení Centrum Lada, které získaných 243 355 korun investuje do dostavby trvalého bydlení pro dospělé klienty s těžkým mentálním postižením, jež ztratili jednoho ze svých rodičů nebo mají rodiče vážně nemocné. Pomyslný bronz v souboji vybojovalo díky podpoře veřejnosti Sdružení zdravotně postižených občanů a jejich přátel, získaných 185 tisíc korun věnují na rehabilitační pobyt pro osoby s těžkým tělesným postižením. Nejvíce peněz poputuje na Vysočinu, čtyři veřejně prospěšné projekty si tu rozdělí bez mála 515 tisíc korun. Druhý region, kde se podařilo vybrat nejvíce peněz, je Slezsko, třetí skončila Praha.

Do programu Era pomáhá regionům se v tomto ročníku přihlásilo 270 neziskových organizací, z nichž 80 se nakonec ucházelo o  přízeň veřejnosti. Ta se historicky poprvé podílela i na samotném výběru projektů – na tzv. divokou kartu jich do finále poslala plnou čtvrtinu. Projekt, který lidé finančně podpořili v každém z regionů nejvíce, získal od Ery 50 tisíc korun, druhý v pořadí 40 tisíc korun, třetí 35 tisíc korun a čtvrtý si odnesl 25 tisíc korun. V každém z 20 mikroregionů rozdělíme 150 tisíc korun, celkově veřejně prospěšné projekty podpoříme třemi miliony korun,“ říká Jitka Švejcarová.

Novinkou posledního ročníku byly rovněž videomedailonky, v nichž mohly jednotlivé neziskové organizace představit široké veřejnosti své projekty. Výběr je každoročně opravdu rozmanitý – od péče o děti, seniory či sociálně a zdravotně znevýhodněné přes vzdělávací programy a asistenční služby až po budování komunitních zahrad. „Také pro letošní rok jsme připravili řadu novinek. Začínáme již v únoru a nově se s tímto programem budou lidé setkávat pod názvem ČSOB pomáhá regionům,“ uzavírá Jitka Švejcarová.

 

graf.PNG

 

Více informací najdete na www.erapomaharegionum.cz 

 

O programu Era pomáhá regionům

Era pomáhá regionům je grantový program, který podporuje zajímavé projekty, jež různými způsoby přispívají ke zlepšení kvality života v daném regionu. Era jednotlivým projektům poskytne nejen účinnou webovou platformu na výběr peněz od soukromých dárců, ale také mediální podporu a nakonec i grant v celkové výši 3 000 000 korun. Finanční dar získávají vždy čtyři žadatelé ve všech 20 regionech, celkem tedy 80 neziskových či příspěvkových organizací nebo škol. Výše finančního příspěvku se odvíjí od toho, jak úspěšní budou žadatelé ve vybírání peněz od drobných dárců. Organizace, která v daném regionu vybere největší obnos, obdrží od Ery 50 000 korun, druhá nejúspěšnější 40 000 korun, třetí 35 000 korun a čtvrtá 25 000 korun.

Díky programu mohou jednotlivé projekty získat finanční prostředky na zlepšení životního prostředí v regionech, obnovu a opravy památek, pomoc zdravotně a sociálně znevýhodněným v regionu, na péči o děti či seniory nebo na podporu dobrovolnictví.

 

Era je obchodní značka ČSOB.




Do regionů poputuje díky Eře šest milionů korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16146512368

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více