Do spoření na penzi se pouští první nebankovní společnost


27. 02. 2012  17:36     čtk     komentáře (0)

Změny v penzijním připojištění, které nastanou od ledna příštího roku, lákají nové hráče. První, kdo se rozhodl založit penzijní společnost, je podle dnešních Hospodářských novin investiční firma Conseq. O licenci si Conseq, která spravuje majetek investorů za zhruba 15 miliard korun a nabízí i vlastní investiční fondy, zažádá do dvou měsíců. Conseq se tak stane první nebankovní firmou, která má penzijní fond, píšou HN.





Conseq podle HN láká především to, že po reformě nebudou muset fondy, do kterých si lidé dobrovolně přispívají, investovat tak opatrně jako dosud. "Oddělením majetku klientů od správce fondu a zrušením pravidla, že fondy nesmí prodělat, se nové fondy významně přiblížily klasickému investování do otevřených podílových listů. Vstup do penzijního připojištění nám umožní rozšířit náš dosavadní byznys," řekl HN šéf a zakladatel firmy Conseq Jan Vedral. "Žádost na ČNB už připravujeme a do dvou měsíců ji podáme," dodal.

.

I když Conseq bude spíše menším hráčem, jeho rozhodnutí je signál, že reforma penzí je pro nováčky přitažlivá. Plány na založení penzijní společnosti a zapojení do nového systému penzí deklarovalo nejen všech devět tuzemských penzijních fondů, ale kromě Consequ jsou penzijní fondy i v hledáčku dalších společností, píšou dnešní Hospodářské noviny. Zmiňují například Raifeisenbank či společnost Partners.



Do spoření na penzi se pouští první nebankovní společnost

Diskutovat (0)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

43794907844

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661