Do Východního Německa na nákupy? Už zase můžeme


01. 10. 2020  10:20     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Východní Německo opět otevírá své brány našim občanům. Spolková země Sasko na východě Německa jako jediná umožní nákupy Čechům, kteří se budou moci na jeho území zdržet maximálně 24 hodin. Rodina Poplatkových této příležitosti využije a zajede si do Drážďan nakoupit levnější a kvalitní potraviny.

Do Východního Německa na nákupy? Už zase můžeme




Německo se uzavřelo před Čechy. Z důvodu koronavirové krize a s vysokým nárůstem počtu nakažených v tuzemsku, nesmějí už týden lidé z České republiky cestovat do Německa. Při překročení hranic se musíme prokazovat negativním testem na Covid 19, nebo jít do karantény. Pro tuzemské zákazníky jsou tak aktuálně německé obchody nedostupné, stejně tak můžeme zapomenout na výlety do této země.

Od října nám však umožní jedna ze spolkových zemí tuto část Německa navštívit. Paradoxně je to bývalá bratrská část Německé demokratické republiky, Sasko. Jako před více než třiceti lety tak můžeme na nákupy do Německa opět pouze do jeho východní části. Sasku děkujem za vstřícnost a určitě se tam na nákupy během podzimu vypravíme. 

Sto euro, které má rodina Poplatkových schované a které za první pololetí ušetřila na bankovních poplatcích, se promění v předvánoční dárky a kvalitní potraviny.



Do Východního Německa na nákupy? Už zase můžeme

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16417240864

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více