DOBRÁ RADA:
Investice do nemovitosti se stále vyplatí a jsou relativně bezpečné


04. 08. 2017  00:25     Miroslav Zeman     komentáře (1)

FINANČNÍ GRAMOTNOST - DOBRÁ RADA: Investice do nemovitostí jsou stále výrazně výhodnější, než jiné druhy investičních produktů. ČTĚTE DÁLE!

DOBRÁ RADA: Investice do nemovitosti se stále vyplatí a jsou relativně bezpečné




Při investici do nemovitosti v hodnotě 3 milionů korun, při uvažovaném zvyšování hodnoty o 3 % ročně a jejím pronájmu, který činí 10 tisíc korun měsíčně, dosáhneme u této investice ročního zhodnocení cca 210 tisíc korun, tedy kolem 7 %. I přes rizika spojená s pronájmem se jedná o vysoký výnos, který lze u jiných investic docílit jen celkem těžko. Pro srovnání, výnosy podílových fondů v ČR se pohybují od plus 1 % do mínus 1,22 %. Výnosy z dluhopisů jsou rovněž na minimálních hodnotách a nelze je přesně předvídat z důvodu velkých výkyvů na trhu. O zájmu lidí o vložení prostředků do nemovitostí, ať už na bydlení nebo jako investici, svědčí i objem prostředků poskytnutých v rámci hypotečních úvěrů na bydlení. Ten činí aktuálně více než 1 bilion korun.

CITÁT DNE:

Sofoklés: Nejtěžší prokletí lidstva jsou peníze

GRAF:

Kurz koruny k euru / k dolaru:

2010 - 25,1 - 18,8

2011 - 25,8 - 19,9

2012 - 25,1 - 19,1

2013 - 27,4 - 19,9

2014 - 27,7 - 22,8

2015 - 27,0 - 24,8

Kurzy vždy ke konci příslušného roku

SLOVNÍK:

Dluhopisy - cenné papíry, které svému držiteli zajišťují splacení dlužné částky, spolu se stanoveným výnosem. Dluhopisy vydávají zejména státy a velké společnosti.

Investiční fond - společnost, která umožňuje kolektivním způsobem investování dosáhnout výnosy pro jednotlivé vlastníky fondu.

Tantiémy - odměna pro členy statutárních orgánů (představenstvo a dozorčí rada) v případě akciové společnosti. Odměny jsou vypláceny jako příslušný podíl z výše dosaženého zisku obchodní společnosti.

Hypoteční zástavní listy - je dluhopisový cenný papír, který může být podle zákona o dluhopisech emitován jedině bankou. Krytý je pohledávkami z hypotečních úvěrů a pro banky jde o stěžejní zdroj pro financování hypotečních úvěrů.



DOBRÁ RADA: Investice do nemovitosti se stále vyplatí a jsou relativně bezpečné

Opravdu dobrá rada...
Dobrý večer. Pane Zeman, dle názvu „Dobrá Rada“ jsem očekával zajímavý článek, ale nestalo se tak. ...
Diskutovat (1)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více