Dobrovolníci z ČSOB a Poštovní spořitelny si odpracovali již více než 11 tisíc hodin


01. 12. 2011  10:04     TZ     komentáře (9)

Zaměstnanci ČSOB a Poštovní spořitelny každým rokem pomáhají neziskovým organizacím všech zaměření, od dětských domovů, přes útulky pro opuštěná zvířata, až po kláštery. Od roku 2008 se do programu „Pomáháme společně“ přihlásilo více než 1500 dobrovolníků. Celkem tak zaměstnanci pomohli v 84 neziskových organizacích, kde pracovali více než 11 500 dobrovolnických hodin.





O tom, že zaměstnancům záleží na lidech v těžkých životních situacích i na životním prostředí, svědčí fakt, že počet dobrovolníků každým rokem výrazně stoupá. Od roku 2008 stoupl jejich počet z 219 na 507 ročně.

Těší nás obrovský zájem našich kolegů a jsme si jistí, že jejich počet bude i nadále stoupat. Pomáhání v neziskových organizacích je totiž prospěšné i pro samotné zaměstnance - vytváří  nové týmy a utvrzuje již existující pouta,“ zmiňuje Pavlína Housová, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Za poslední čtyři roky měli mnozí dobrovolníci možnost na jeden den přestat být bankéři a vydat se pomáhat do nejrůznějších organizací. Mohli si tak vyzkoušet práci v útulcích pro opuštěná zvířata či na státem chráněných památkách. Pomáhali udržovat čistotu přírody v českých lesích podél turistických cest, s rekonstrukcemi dětských hřišť, s kosením luk nebo sázení nových stromků a s dalšími, společnosti prospěšnými, aktivitami.

Dobrovolnický program „Pomáháme společně“ je zaměřen na ty zaměstnance ČSOB a Poštovní spořitelny, kteří spolupracují s neziskovým sektorem. K dispozici je jim grantový fond, od kterého mohou žádat podporu pro organizace, ve kterých pomáhají.  ČSOB a Poštovní spořitelna organizují pro ostatní zaměstnance, kteří s podobnými aktivitami nemají zkušenosti, „Dobrovolnické dny“, kde si zájemci mohou vyzkoušet práci v některé z neziskových organizací.



Dobrovolníci z ČSOB a Poštovní spořitelny si odpracovali již více než 11 tisíc hodin

Diskutovat (9)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16521422480

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více