Dobrovolníci z GE Volunteers ELFUN pomáhali v zaplavených oblastech


12. 08. 2010  21:44     Markéta Dvořáčková     komentáře (0)

Zaměstnanci GE Money Bank ze sdružení dobrovolníků GE Volunteers ELFUN pořádají tento týden dvě dobročinné akce.





Ve středu pomáhalo 50 dobrovolníků v zaplavených oblastech na Liberecku. S sebou přivezli také materiální pomoc ve formě úklidových pomůcek a oblečení, mezi zaměstnanci GE Money Bank dále probíhá finanční sbírka pro zaplavené oblasti. O víkendu se dobrovolníci z GE Volunteers ELFUN chystají čistit Krkonošský národní park.   „Máme za sebou další rychlou a neočekávanou akci GE Volunteers ELFUN. Zaměstnanci banky se vybavili pracovním oděvem a nářadím a vyrazili do domácností v obcích Frýdlant a Raspenava, aby zde ve spolupráci s dobrovolnickou organizací ADRA prováděli primární monitoring situace. Dobrovolníci byli proškoleni ve vyplňování dotazníků, které pomáhají určit, kde a jaká pomoc je nejakutnější. Na základě vyhodnocení dotazníků je poté domácnostem směřována konkrétní pomoc dle jejich skutečných potřeb a naléhavosti. Zároveň naši dobrovolníci v obcích roznesli materiální pomoc a pomohli s odklízením škod,“ říká Jitka Chlupáčová, spoluorganizátorka akce a zástupce sdružení dobrovolníků GE Volunteers ELFUN.   Dobrovolníci z GE Volunteers ELFUN navíc iniciovali finanční a materiální sbírku na pomoc postiženým povodní. Zaměstnanci GE Money Bank mezi sebou vybrali zachovalé oblečení, pracovní nářadí, hygienické a desinfekční přípravky apod. a dovezli je těm, kteří je potřebovali. Na speciální účet, založený pro tuto událost, zaměstnanci GE Money Bank posílají až do konce tohoto týdne peněžní příspěvky. Tyto peníze budou předány opět dobrovolnické organizaci ADRA, která působí na místě od začátku.     Záchrana KRNAP O tomto víkendu, tedy 14. 8. až 15. 8., se zúčastní celkem 70 dobrovolníků z GE Volunteers ELFUN úklidu v Krkonošském národním parku v oblasti povodí Labe. Účastníci zde budou čistit vybraná území od rozsáhlé kleče. Borovice kleč se v Krkonoších natolik přemnožila, že ohrožuje místní chráněné rostliny i zvířata. V celých Krkonoších je nutné pořezat 179 hektarů kleče, proto si na tuto akci zaměstnanci GE Money Bank a jejich přátelé vyhradili celý víkend, a ve svém volném čase pomáhají.  

 

  Co je GE Volunteers ELFUN? GE Volunteers ELFUN sdružuje dobrovolníky z řad zaměstnanců GE Money v České republice a jejich přátel. Cílem sdružení je podporovat společnost ve čtyřech hlavních oblastech: děti a vzdělání, senioři, znevýhodnění spoluobčané a životní prostředí. Dobrovolníci z řad zaměstnanců GE Money se věnují desítkám aktivit, např. organizovanému dárcovství krve, sportovním, zábavním a vzdělávacím programům v základních školách a dětských domovech, obnově lesních porostů, likvidací kalamit atd. Ve sdružení dnes působí již více než 500 zaměstnanců GE Money z České republiky. V loňském roce se jim podařilo odpracovat přes 6000 hodin. Celková pomoc českých dobrovolníků z řad zaměstnanců General Electric byla v roce 2009 vyčíslena na základě LGB metodiky Fóra dárců na 2 260 000 Kč.


Dobrovolníci z GE Volunteers ELFUN pomáhali v zaplavených oblastech

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15715576848

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více