Dotaz na připsání platby aneb když se peníze ztrácí...


06. 11. 2012  21:10     tz     komentáře (0)

Již jsme si zvykli, že na webech bank není vše tak transparentní, jak by mohlo/mělo být. Když se bankovní klient ptá, očekává, že dostane odpověď. Myslíte, že se to tak děje?





Dopis klienta:

Dobrý den.

.

Prosím o odpověď na dotaz, proč je platba klientů PP připisována na jejich konto se zpožděním třeba i jednoho měsíce. Pokud trvalým příkazem převede příslušnou sumu třeba 7.9., tak by měla být na jeho kontě PP nejdéle 8.-10.9, ale zpravidla tam není připsána ani po měsíci. Kam banka (-y) tyto klienty svěřované prostředky dočasně převádějí.

.

Děkuji za informace.

S.

Odpověď banky:

Dobrý den, pane S.,

.

velice si vážíme důvěry, se kterou jste se na nás obrátil. Příchozí platba je na účet Penzijního připojištění zaúčtována následující pracovní den od odeslání z odchozí banky, nejpozději do 2 pracovních dnů. Ode připsání na účet depozitáře Penzijního fondu České spořitelny, a.s. je příspěvek účastníka úročen. Data však mohou být aktualizována se zpožděním, tzn. že v aplikaci internetového bankovnictví nemusíte vidět připsanou úložku ihned, většinou to bývá ve lhůtě cca do 14 dnů.

.

Příchozí platby do PFČS si můžete kdykoliv ověřit prostřednictvím naší bezplatné informační linky 800 207 207. Pro ověření si k telefonátu připravte prosím rodné číslo a číslo smlouvy. V případě dalších otázek se na nás můžete kdykoliv obrátit, popř. můžete kontaktovat naši informační linku 800 207 207, na které jsou Vám nepřetržitě k dispozici telefonní bankéři.

.

S pozdravem IK



Dotaz na připsání platby aneb když se peníze ztrácí...

Diskutovat (0)