Druhou nejbezpečnější bankou v regionu střední a východní Evropy vyhlášena Komerční banka


08. 03. 2012  17:35     tz     komentáře (0)

Studie prestižního magazínu Global Finance opakovaně vyhodnotila Komerční banku jako jednu z nejbezpečnějších bank na rychle se rozvíjejících trzích střední a východní Evropy. Po loňském titulu nejbezpečnější banky obsadila letos KB v hodnocení skvělé druhé místo.





Podkladem pro sestavení žebříčku nejbezpečnějších bank v regionu byly informace renomovaných ratingových agentur Moody’s, Standard & Poor’s a Fitcho hodnocení dlouhodobého úvěrového ratingu a bilanční sumy.Celkové výsledky budou publikované v dubnovém vydání magazínu Global Finance.

 .

„Opakované ocenění magazínu Global Finance nás velmi těší a potvrzuje stabilitu a vysokou konkurenceschopnost Komerční banky. Spolu s vynikajícími obchodními výsledky dosaženými v loňském roce 2011 dokládá, že náš model univerzálního bankovnictví poskytuje solidní základ pro dosahování našich ambiciózních cílů a postavení referenční banky na českém trhu,“ uvedl Henri Bonnet, předseda představenstva a generální ředitel KB.

 .

Sílu a stabilitu Komerční banky potvrdily i hospodářské výsledky za uplynulý rok. Skupina Komerční banky zaznamenala zrychlení růstu objemu poskytnutých úvěrů meziročně o 13 %. Čistý zisk dosáhl 9 475 milionů Kč, a to i přes vliv snížení hodnoty řeckých státních dluhopisů. Kapitálová přiměřenost na úrovni 14,6 % vysoce převyšuje současný regulatorní požadavek ve výši 8 % i požadavky navrhované v regulačním rámci Basel III.  Vynikající likvidita Komerční banky je dána poměrem úvěrů a vkladů na úrovni 77,5 %.



Druhou nejbezpečnější bankou v regionu střední a východní Evropy vyhlášena Komerční banka

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15743905968

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více