Era:
Již počtvrté hledáme nejlepšího starostu!


02. 08. 2012  10:08     tz     komentáře (0)

Pouhý měsíc zbývá obyvatelům obcí do 2000 obyvatel na nominaci jejich starosty či starostky do čtvrtého ročníku soutěže „Era Starosta roku“. Do klání o nejlepšího starostu budou přijaty nominace odeslané do 5. září 2012. Vítěz získá nejen prestižní titul, ale také 250 tisíc korun do obecního rozpočtu. Soutěž již počtvrté vyhlásily Nadace VIA a Era.





Do soutěže své starosty či starostky nominují přímo obyvatelé obcí. V nominačním formuláři, který je ke stažení na www.nadacevia.cz, lidé popisují, jak se jejich obec a život v ní pod vedením starosty změnily. Pod nominaci musí připojit svůj podpis alespoň 20 obyvatel. Soutěž je určena výhradně starostům obcí do 2000 obyvatel. „Hodnotící komise posuzuje nejen to, jak starosta pečuje o ekonomický, kulturní a společenský rozvoj obce, ale také zda vychází vstříc obyvatelům a místním spolkům a zapojuje je do rozhodování o veřejných věcech, samozřejmostí je i zajištění transparentního a nekorupčního chodu úřadu,“ shrnuje některá z hodnotících kritérií projektová manažerka Nadace VIA Kateřina Bláhová. „Uzávěrka pro příjem nominací je 5. září 2012, platí datum poštovního razítka, to znamená, že ještě 5. září může být nominace poslána poštou nebo v tento den osobně doručena do Nadace VIA,“ dodává Kateřina Bláhová.  

 .

Nominace, které budou splňovat formální podmínky, posoudí hodnotící komise a vybere pět kandidátů postupujících do 2. kola. Těchto pět starostů členové komise ve druhé polovině října osobně navštíví, aby se přímo na místě seznámili s jejich prací a fungováním obce. „Vítěze 4. ročníku soutěže Era Starosta roku budeme znát na přelomu listopadu a prosince. Vedle finančního příspěvku pro obec si převezme také Rychtářské právo, symbol dobrého vedení obce. Oceněním pro všechny zúčastněné je ale už samotná nominace, která je vlastně poděkováním obyvatel za dobrou práci starosty,“ říká Lenka Heřmánková, manažerka SME Poštovní spořitelny.   

 .

Soutěž „Era Starosta roku“ probíhá v rámci programu podpory projektů zaměřených na komunitní rozvoj, který vyhlašují ČSOB a Era ve spolupráci s Nadací VIA. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální Deníky.

 .

Více informací naleznete na webových stránkách www.erasvet.cz/Starostaroku nebo www.nadacevia.cz.



Era: Již počtvrté hledáme nejlepšího starostu!

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16413870704

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více