Era v regionech rozdělí tři miliony korun


15. 06. 2015  13:58          komentáře (0)

Neziskové a příspěvkové organizace z celé České republiky mohou ve třetím ročníku úspěšného grantového programu Era pomáhá regionům získat celkem tři miliony korun. V každém z 20 mikroregionů budou o přízeň veřejnosti a zároveň o finanční příspěvek od Ery ve výši až 50 tisíc korun soutěžit čtyři veřejně prospěšné projekty. Neziskové organizace se do programu Era pomáhá regionům mohou hlásit ještě celý měsíc – uzávěrka přihlášek je 15. července.

Era v regionech rozdělí tři miliony korun




Naděje na úspěch se letos pro neziskovky zvyšuje, protože v každém z 20 mikroregionů budou soutěžit čtyři veřejně prospěšné projekty, oproti loňským třem. Šanci tak dostane 80 projektů z celé České republiky. Rozhodli jsme se totiž zapojit veřejnost už při samotném výběru projektů. Tři v každém regionu vybere odborná komise a jeden pak pošle do soutěže hlasováním o „Divokou kartu“ veřejnost. Kdo jiný by měl lépe určit, jaký regionálně prospěšný projekt podpořit, než místní lidé,“ vysvětluje Jitka Švejcarová, specialistka společenské odpovědnosti Ery.

 

Nezisková organizace z každého regionu, které se podaří získat nejvíce peněz od drobných dárců, dostane od Ery finanční příspěvek ve výši 50 tisíc korun, projekt na druhém místě vyhrává 40 tisíc, třetí v pořadí 35 tisíc a na čtvrtého čeká 25 tisíc korun. Era tak v každém mikroregionu rozdělí 150 tisíc korun, celkem tedy tři miliony. Všechny projekty navíc získají platformu pro výběr finančních darů od veřejnosti a mediální podporu.

 

„Minulé dva ročníky jasně ukázaly, že lidé se o místní projekty, které mají pozitivní dopad na život v regionu, zajímají a jsou ochotni je i finančně podpořit. Jen loni se celkem vybralo přes 1,7 milionu korun, přičemž Era mezi projekty rozdělila další dva miliony. Největší podporu veřejnosti získal projekt Hospice sv. Jiří z Chebu, na nějž lidé přispěli více než čtvrt milionu korun. Dalším čtyřem neziskovým organizacím se povedlo vybrat částku přesahující sto tisíc. To považujeme za obrovský úspěch,“ doplňuje Jitka Švejcarová.

 

Loni se do programu Era pomáhá regionům přihlásilo 222 projektů. „Věříme, že letos to bude ještě více,“ říká Švejcarová. Zájemci se mohou registrovat na webu www.erapomaharegionum.cz. Stačí do 15. července vyplnit jednoduchou přihlášku. Odborná komise následně vybere tři projekty z každého mikroregionu a tři další, které se utkají o přízeň veřejnosti během hlasování o „Divokou kartu“. Projekt, jenž od 20. srpna do 16. září dostane nejvíce hlasů v boji o „Divokou kartu“, uzavře čtveřici projektů v každém regionu, které se následně pokusí od drobných dárců sehnat co nejvyšší částku. Čím více peněz se jim podaří vybrat, tím vyšší grant získají.

 

Více informací: www.erapomaharegionum.cz



Era v regionech rozdělí tři miliony korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15415881456

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více