Evropanství po francouzsku


08. 02. 2009  19:45     Patrik Nacher     komentáře (2)

Pan Sarkozy jen zvýraznil to, co se ví už dávno. O evropanství se jen planě žvaní na konferencích, ale jakmile přijde nějaká krize, sálá z „evropských“ politiků včele s francouzským prezidentem národovectví na hony daleko.





Když česká vláda dostatečně nebojuje za schválení Lisabonské smlouvy, mají evropští politici včele s tím francouzským spoustu trapných připomínek. Když se prezident Klaus sejde v Irsku s eurokritikem Declanem Ganleyem, tito politici doslova šílí. ČR je pak stejnými „Evropany“ často kritizována, že nepřijímá (a to buď vůbec nebo pozdě) různé evropské normy či doporučení, antidiskriminačním zákonem počínaje a zákazem chirurgických kastrací sexuálních delikventů konče. A když není nic po ruce, tak jsme prostě málo evropští. Dokonce prý nevyvěšujeme dostatečné množství evropských vlajek, nechal se slyšel krátce po nástupu našeho předsednictví vrchní Evropan Nicolas Sarkozy.   Pikantní. Právě francouzský prezident ve čtvrtek prohlásil, že by se francouzská auta pro Francouze měla vyrábět ve Francii „není ospravedlnitelné, aby Francouzi jezdili v autech domácích značek vyrobených v zahraničí“. Pan Sarkozy jen zvýraznil to, co se ví už dávno. O evropanství se jen planě žvaní na konferencích, ale jakmile přijde nějaká krize (třeba ta finanční), sálá z „evropských“ politiků včele s francouzským prezidentem národovectví na hony daleko. To se koneckonců projevilo už při komentářích na plastiku Entropa. Evropanství, smysl pro humor a nadhled byly rázem fuč. A Nicolas Sarkozy? Třeba ho trochu zklidní informace, že Topolánkův syn se jmenuje stejně jako on. Někdo by mu to měl říct.  



Evropanství po francouzsku

Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12620970688

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více