Exekutorská komora již zodpověděla 10 000 dotazů. Jen vloni využilo bezplatné poradny 1600 lidí


18. 01. 2017  14:00          komentáře (1)

Bezplatné právní poradny Exekutorské komory ČR, které fungují již osm let, zvyšují svou aktivitu, jen za loňský rok se na ně obrátilo 1587 tazatelů. Rostoucí oblíbenost lze vysledovat především u on-line poradny, která běží od roku 2014, loni tato poradna pomohla takřka osmi stovkám tazatelů. Nejnavštěvovanější kamennou pobočkou mezi bezplatnými poradnami byla Praha, ta v loňském roce obsloužila 437 zájemců o radu. K nejčastějším otázkám návštěvníků poraden patřily například dotazy na splátkové kalendáře, odklady exekuce či výpočet srážek ze mzdy.

Exekutorská komora již zodpověděla 10 000 dotazů. Jen vloni využilo bezplatné poradny 1600 lidí




Exekutorská komora ČR (EK ČR) eviduje stabilně vysoký zájem o bezplatné poradny. Kamenné poradny v loňském roce zodpověděly přes 800 dotazů – nejnavštěvovanější pobočkou je Praha s 437 návštěvami a následuje Brno s 229 dotazy.On-line poradna v roce 2016 zpracovala 786 podání.Celkově od počátku působení bezplatných poraden poskytla EK ČR v kamenných poradnách podporu přibližně 7500 lidem. Velmi oblíbená je on-line poradna, která za tři roky svého působení vyřídila takřka 2500 dotazů.

 „Naše poradny se staly nedílnou součástí systému právního a sociálního poradenství v ČR a dokáží efektivně pomoci mnoha občanům v jejich tíživé životní situaci. Jsme velmi rádi, že poradny vykazují vysoký zájem občanů, snažíme se proto poradenské aktivity navyšovat, jak kapacitou, tak i dosahem poraden – loni jsme kamenné poradny rozšířili o pobočku v Ostravě a Hradci Králové,“ uvedla prezidentka EK ČR Pavla Fučíková a dodala: „Zvyšování informovanosti veřejnosti o exekučním řízení představuje důležitou součást prevence před úpadkem do dluhové spirály. Koncept bezplatných poraden logicky zapadá do systému odpovědného vymáhání, který Exekutorská komora dlouhodobě podporuje.“

Spektrum dotazů, které EK ČR ve svých poradnách zodpovídá, je velmi široké. Nejčastějšími otázkami jsou kromě obecných způsobů řešení špatné finanční situace například ty, které se týkají splátkových kalendářů, průběhu mobiliárních exekucí, odkladů exekuce, výpočtu srážek ze mzdy, postihu manžela v exekuci či kolize různých způsobů provedení exekuce – časté jsou například střety s insolvenčním řízením.

Cílem bezplatných poraden EK ČR je zejména snaha zpřístupnit nezbytnou právní pomoc i sociálně slabším vrstvám obyvatelstva a přispět k informovanosti veřejnosti o problematice exekučního řízení. Bezplatné poradny jsou součástí širší edukační činnosti Exekutorské komory, do které spadají například školení v dětských domovech nebo katedra finančního práva. Rovněž letos EK ČR plánuje v rámci Mezinárodního dne soudních exekutorů, který se uskuteční na počátku června, otevřít své úřady a poskytovat poradenství.

 

EK ČR poskytuje poradenství zcela zdarma a několika způsoby, díky čemuž je dostupné komukoliv v České republice. Osobní konzultacekomora nabízív pěti městech – Praze, Brně, Plzni, Ostravě (únor 2016) a Hradci Králové (září 2016). Další možností pro získání rady je on-line poradna Exekutorské komory ČR, která je v současné době k dispozici na webu www.ekcr.cz každé úterý v čase od 9:00 do 12:00 hodin. Poradenství poskytují výhradně kvalifikovaní právníci, kteří se s exekuční problematikou setkávají denně – soudní exekutoři, právníci Exekutorské komory ČR, exekutorští kandidáti a koncipienti.



Exekutorská komora již zodpověděla 10 000 dotazů. Jen vloni využilo bezplatné poradny 1600 lidí

exekuce
Dobry den.Prosim o radu. je mi 70 let a u me zije postizena dcera, která si založila ucet a chtěla n...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15725898272

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více