Exekutorská komora spouští kalkulačku pro výpočet nákladů exekuce


17. 04. 2012  00:25     ČTK     komentáře (1)

Exekutorská komora uvádí do provozu kalkulačku, díky níž bude možné rychle a jednoduše spočítat náklady exekuce. Po zadání jistiny dluhu tak bude zřejmé, jak vysokou odměnu si účtuje advokát v nalézacím a exekučním řízení a jaká odměna náleží exekutorovi. Novinářům to dnes řekl prezident komory Jiří Prošek, který minulý týden ve funkci nahradil dosavadní prezidentku Janu Tvrdkovou.





EK spouští také na svých stránkách www.ekcr.cz aplikaci, která pomůže zaměstnavatelům s výpočtem srážek ze mzdy. Nejenom třetí osoby, ale i zaměstnanci, proti nimž soud nařídil exekuci, se tak dozvědí, kolik jim zaměstnavatel bude měsíčně srážet z platu. Po zadání základních kritérií bude patrné, jak vysoká je celková nezabavitelná částka a kolik činí srážky.

Podle Proška se nové prezidium komory obecně chce zaměřit na osvětu směrem k veřejnosti. "Aktuálně vidíme jako jeden ze svých úkolů zlepšení informovanosti veřejnosti o exekučním řízení a jeho souvislostech," řekl. Komora již avizovala zavedení on-line poraden. Nové vedení plánuje i výrobu seriálu o principech exekučního řízení nebo vydání brožury formulářů jednotlivých podání. Prostřednictvím přednášek na školách se chce podílet na zvyšování finanční gramotnosti studentů.

.

ZKUSTE ŠTĚSTÍ V NAŠEM MEGATESTU - STOJÍ TO ZA TO!

.

Prošek hodlá navázat na práci minulého prezidia, jež se mimo jiné zasadilo o vznik Portálu dražeb a Centrální evidence exekucí, zavedení bezplatných právních poraden a vydávání časopisu Komorní listy.

Exekuční soudy loni nařídily rekordní počet 936.000 exekucí, což je o 234.000 meziročně více. V důsledku toho stoupl počet exekucí, při nichž byl dluh vymožen, o 45.000 na 191.000. V roce 2010 se počet nařízených exekucí meziročně poprvé v historii snížil.

.

KALKULAČKU NALEZNETE ZDE!



Exekutorská komora spouští kalkulačku pro výpočet nákladů exekuce

Výpočet exekuce
Zrovna jsem se dostala do situace kdy jsem potřebovala využít kalkulačku pro výpočet exekuce využila...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15638110960

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více