Exekutorská komora varuje před zdánlivě výhodnými službami serveru Exekuceonline.cz


18. 01. 2016  11:16          komentáře (1)

Exekuční vymáhání se díky němu může věřiteli prodražit

Exekutorská komora varuje před zdánlivě výhodnými službami serveru Exekuceonline.cz




Exekutorská komora varuje před využíváním služeb portálu Exekuceonline.cz, který zneužívá neznalosti věřitelů ohledně systému exekucí a nabízí zprostředkování zahájení exekučního řízení. Vytváří klamavý dojem, že osvobodí věřitele od plateb, které v realitě nejsou v naprosté většině vůči věřitelům vůbec uplatňovány. Server slibuje vyhnout se zbytečnému papírování a byrokracii, přičemž proces exekuce je zákonem daný a nelze jej obejít, ať už řeší věřitel pohledávku napřímo s exekutorem, nebo s jakýmkoli prostředníkem. Postup exekutora se řídí zákonem a prováděcími předpisy a nelze se domnívat, že by se exekutoři spolupracující se serverem mohli chovat jinak. V konečném důsledku zaplatí věřitel v případě úspěšné exekuce zcela zbytečně tomuto zprostředkovateli 10 % z vymožené částky, která by jinak neplatil.

„Zprostředkovatel uvádí mylné informace o tom, že věřitelé jsou zavaleni různými platbami záloh a nákladů. Realita je taková, že naprostá většina exekutorů si zálohy tak jako tak neúčtuje, ledaže by na tom byli s věřiteli předem domluveni. Náklady exekuce vždy hradí dlužník, nikoli věřitel a v případě neúspěšné exekuce zpravidla náklady na její provádění věřitel rovněž nehradí. To neplatí v případě, že věřitel podá exekuční návrh, který podat neměl, nebo podal návrh na předem zjevně bezvýslednou exekuci. V takovém případě mu soud úhradu nákladů nařídí. Žádný zprostředkovatel není schopen věřitele od úhrady nákladů zprostit. Tvrzení serveru, že riziko bezvýsledné exekuce nese kompletně věřitel, je naprosto zavádějící,“ uvedla Pavla Fučíková, prezidentka Exekutorské komory.

Soudní exekutoři mají své úřady rozmístěny po celé republice, proto je velmi jednoduché je kontaktovat a nechat si poradit s podáním exekučního návrhu. Není třeba využívat služeb advokáta ani jiného zprostředkovatele. Naopak, přímý kontakt s exekutorem může celé exekuční řízení urychlit. Ze zákona má také věřitel možnost kdykoliv nahlížet do exekučního spisu a ověřit si, co a jak exekutor činí.

Server navíc klamavě používá slovo exekuce, které je dle zákona oprávněn používat jen ten, kdo provádí nucený výkon exekučních titulů, což zprostředkovatel rozhodně není. Exekutorská komora v této souvislosti podá podnět Ministerstvu spravedlnosti na zahájení správního řízení a bude požadovat zákonem garantovanou ochranu tohoto pojmu.

Exekutorská komora zváží další právní kroky, protože komunikace tohoto zprostředkovatele může vykazovat známky klamání spotřebitele.



Exekutorská komora varuje před zdánlivě výhodnými službami serveru Exekuceonline.cz

Exekuce
Děsnééé !!!!Pokud už máte exekuci tady jsou nějaké informace Http://www.ne-exekuci.cz...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12462497360

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více