Exkluzivně:
Kolik stojí bezhotovostní příkaz k úhradě v tuzemských bankách?


20. 03. 2011  11:06     Martin Zachoval     komentáře (2)

Vyznat se v sazebnících bank není vždycky jednoduché, i když se některé z nich snaží vyjít svým klientům velmi vstříct (například tak, že odkazy na sazebníky umísťují viditelně na úvodní stránku svého webu). To však nic nemění na tom, že řada klientů v cenách základního platebního styku tápe. Nejčastější dnes užívanou položkou jsou bezhotovostní příkazy k úhradě. Proto jsme udělali následující přehled všech poplatků spojených s touto bankovní transakcí.





V tuzemských bankách jsme zjišťovali, kolik bude stát bezhotovostní převod částky 1000 Kč z účtu u dané banky na účet do jiné banky v rámci ČR, a sice realizovaný prostřednictvím příkazu podaného přes internetové bankovnictví. Zajímala nás pouze cena platebního styku a rozložení jednotlivých poplatků. Jelikož poslání sumy peněz zahrnuje celou řadu drobných úkonů, nabízela se otázka, zda za jejich provedení banky neúčtují poplatky jednotlivě.

 

PŮJČUJTE SI MEZI SEBOU - BANKERAT.

 

Předpoklady se naštěstí nevyplnily. Z bank, které zareagovaly na náš průzkum, vyšla nejlépe mBank. Tam je totiž prvních deset platebních příkazů v měsíci zcela nezpoplatněných, jedenáctý příkaz a všechny následující stojí v konkurenci příjemné 3 Kč. V ČSOB za platbu zaplatíte také poplatek 3 Kč (pokud nemáte aktivovanou potvrzující SMS), s ní vás poslání peněz přijde o 2 Kč dráž. V České spořitelně, Raiffeisenbank a Volksbank jednorázový příkaz k úhradě přes internetbanking vyjde na 4 Kč. V LBBW a Banco Popolare stojí 5 Kč, Komerční banka, Citibank a UniCredit Bank si transakci shodně cení na 6 Kč.
 

HRAJTE O IPHONE SE SKUPINOU AXA!

 

Standardně jsou transakce ve všech bankách přednastaveny jako běžné, tj. bez příplatku za neprodlené vyřízení. Pokud chcete peníze poslat expresně, tedy ten samý den, připravte se na příplatek (připravujeme 2. díl).

  

TABULKA:



Exkluzivně: Kolik stojí bezhotovostní příkaz k úhradě v tuzemských bankách?

reakce
Protože Fio banka by jednoznačně zvítězila a co chudák mBank,že? Donedávna se v tomto poli držela sl...
A co Fio?
Proč není v přehledu uvedená Fio banka? Trošku škoda, ne?...
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16508348896

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více