Exkluzivně:
Záměrem skupiny PPF je, aby se její banky v Česku doplňovaly


24. 02. 2011  01:33     BP.com     komentáře (0)

Další články

V úvodu týdne zaplavily česká média články o chystaném záměru finanční skupiny PPF, kterou vlastní nejbohatší Čech, podnikatel Petr Kellner. Na stole v České národní bance leží žádost o licenci pro nejnovější investiční záměr PPF, na zbrusu nový bankovní ústav – AirBank.





Klienti tuzemského bankovního sektoru s nadějí sledují snahu PPF o založení nové retailové banky, která by rozčeřila stojaté vody českých bank a o které jsme Vás informovali i my. V informační smršti však téměř zapadlo, že skupina PPF již v České republice jednu banku vlastní a úspěšně provozuje.   Přečtěte si: PPF chystá novou banku – Air Bank   PPF Banka, dříve ROYAL BANKA CS a První městská banka, a.s., byla do skupiny PPF integrována v roce 2003 (na PPF banku přejmenována v roce 2004). Zaměřuje se především na poskytování investičního bankovnictví, bankovnictví pro korporace, municipality a s investičním zaměřením související služby privátního bankovnictví. A právě to naznačuje, proč se banka nyní chystá zaměřit i na základní bankovní služby pro běžné klienty, tzv. retailového bankovnictví.   Nejednoho čtenáře jistě napadlo, zda nehrozí, že si budou PPF banka a AirBank kanibalizovat, tj. přetahovat klienty? Totožnou otázku jsme proto směřovali na nejpovolanější místa, do finanční skupiny PPF. „Odpověď je jednoduchá: nejspíše ne. Připravovaná AirBank, jak správně uvádíte, bude cílit na jiný segment klientů i na jiné oblasti bankovnictví,“ odpověděl nám tiskový mluvčí skupiny PPF Alexej Bechtin a dodal, že PPF banka je centrální pokladnou pro celou finanční skupinu, její pozice je tak neotřesitelná. „Je to i jeden z největších obchodníků s cennými papíry, v poslední době se nově zaměřuje na privátní bankovnictví i na exportní financování ve spolupráci s EGAP. Základní oblastí aktivit PPF banky zůstává financování municipalit (města, obce, kraje), cca 7% v ní patří hl. městu Praze.“   Chcete půjčku, banka vám nedá, úvěrových společností se bojíte? BANKERAT!   Zkušenosti z bankovního sektoru však nepřijdou vniveč. Protože jde o majetkově propojenou finanční skupinu, v PPF počítají s využitím dosavadních znalostí z bankovního podnikání pro úspěšnější uvedení AirBank na trh, a to jak z domácích, tak zahraničních projektů. „V obecné rovině se zkušenosti i rozsáhlé know-how z bankovnictví napříč skupinou PPF samozřejmě sdílejí, což platí nejen pro PPF banku, ale také pro využití poznatků a úspěchů Home Credit banky v Rusku,“ potvrdil Bechtin. Home Credit, s níž Kellnerův tým dokázal prorazit na ruský trh s půjčkami, se totiž z poskytovatele spotřebitelských úvěrů změnila na univerzální banku. „To platí i pro Nomos, druhou největší ruskou soukromou banku, kde je PPF významným minoritním akcionářem s několika členy v dozorčí radě i v top-managementu.“


Exkluzivně: Záměrem skupiny PPF je, aby se její banky v Česku doplňovaly

Diskutovat (0)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15691084272

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více