Fakultní nemocnice Brno má díky skupině AXA 10 nových monitorů dechu novorozenců


26. 11. 2012  17:10     tz     komentáře (0)

Ve spolupráci s nadací Křižovatka darovala finanční skupina AXA Fakultní nemocnici v Brně, pracovišti Bohunice, deset monitorů dechu novorozenců celkem za 29 000 korun. Monitory dechu Babysense lékařům umožňují lépe předcházet syndromu náhlého úmrtí novorozenců (SIDS). Během třináctileté spolupráce skupiny AXA s Nadací Křižovatka bylo českým nemocnicím darováno více než 200 monitorů dechu v celkové hodnotě přes půl milionu korun.





„Monitorů dechu máme trvalý nedostatek. Jejich potřeba vzhledem ke stále vysokému počtu narozených dětí na našem novorozeneckém oddělení narůstá. U přístrojů je navíc nutná jejich obnova po dvou letech používání, finanční prostředky k jejich zakoupení však chybí. Proto jsme vděčni za každý nový monitor Babysense, který naše oddělení dostane,“ uvedla MUDr. Drahomíra Jančářová, vedoucí novorozeneckého oddělení Fakultní nemocnice Brno.

 

V období prvního roku věku dítěte může dojít k nepravidelnému dýchání nebo dokonce k zástavě dechu. V některých případech selhání dechu souvisí se syndromem náhlého úmrtí kojenců (SIDS). Ten způsobuje náhlou smrt během spánku i úplně zdravým dětem. Až k 80 % úmrtí dochází v poloze kojence na bříšku. Příčina syndromu není dosud známa, jsou však známy četné rizikové faktory, které zvyšují pravděpodobnost SIDS.

 

Monitor dechu Babysense účinně a spolehlivě sleduje dýchání dítěte. Pokud dojde k jeho selhání, upozorní na to zvukovým a světelným signálem. Skupina AXA těmito přístroji dlouhodobě vybavuje nemocnice a další zdravotnická zařízení na celém území České republiky. Během třináctileté spolupráce skupiny AXA s nadací Křižovatka přesáhla celková hodnota všech zakoupených přístrojů Babysense částku půl milionu korun.

 

„Během naší dlouhodobé spolupráce s Nadací Křižovatka jsme darovali monitory dechu řadě nemocnic, které měly těchto přístrojů nedostatek. Jsme moc rádi, že i díky naší pomoci se daří ochránit novorozence ohrožené syndromem náhlého úmrtí,“ uvedla Eva Šebestová, manažerka PR a komunikace finanční skupiny AXA.



Fakultní nemocnice Brno má díky skupině AXA 10 nových monitorů dechu novorozenců

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15609249536

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více