Finále ankety:
Seznamte se s nejabsurdnějšími poplatky - poplatek za zadání příkazu..


15. 02. 2016  00:14     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Anketa o nejabsrudnější bankovní poplatek jde do finále. Z původně patnácti navržených bankovních poplatků postoupilo do druhého kola pět těch nejvíce absurdních. O jaké poplatky se jedná? A víte o nich něco? Dočtete se dále!

Finále ankety: Seznamte se s nejabsurdnějšími poplatky - poplatek za zadání příkazu..




Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek má za cíl prostřednictvím masového hlasování čtenářů serveru Bankovní poplatky a hlavního mediálního partnera projektu Novinky.cz poukázat na absurdnost a nesmyslnost některých bankovních poplatků. Mnoho klientů bank nestíhá z důvodu svého rodinného či pracovního zatížení sledovat poplatky, které musí bankám platit, jejich smysl a odůvodněnost. Proto banky mohou takové nesmyslné poplatky bez problémů uplatňovat.

POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek, a masová účast čtenářů při hlasování, ukazuje bankám, že zde nejsou neomezenými pány, ale že hlavní a nejdůležitější je názor a přání jejich klientů, kteří banky živí. Důkazem je skutečnost, že velká většina bank už minulé nejabsurdnější poplatky zrušila, nebo je výrazným způsobem omezila.

Poplatek za zadání příkazu či změny trvalého příkazu přes internetbanking

Prvním absurdním poplatkem, který postoupil do finále je poplatek za zadání příkazu či změny trvalého příkazu přes internetbanking. Co je na tomto poplatku absurdní či nesmyslné? To, že se jedná o poplatek v zásadě administrativní. Nákladově pro banku znamenají požadované úpravy minimální, mikroskopické náklady. Jak zadání příkazu, nebo změny trvalého příkazu přes internetbanking probíhají automatizovaně, bez zásahu bankovního úředníka. 

Poplatek je navíc o to absurdnější, že banky svými kampaněmi a reklamami motivovaly a přesvědčovaly své klienty, aby nechodili s nevýznamnými požadavky na pobočky a věci řešili formou internetbankinkgu. Právě zadání příkazu nebo změny příkazu je toho jasným příkladem. Klienti se požadavku bank postupně přizpůsobili a výsledek? Banky zpoplatnily i úkony provedené přes internetbanking.

Ať tedy klienti udělali cokoliv, banky je stejně nakonec zpoplatní ať už vyšším, nebo nižším poplatkem. Požadavek platby za zadání příkazu v rámci internetbankingu je stejné, jako by jste platili za poslání mailu. Asi by se lidé začali bouřit pokud by jim provozovatelé začaly zpoplatňovat odesílání mailů například pěti korunami za jeden. Stejný charakter má bohužel i popisovaný a námi kritizovaný poplatek.

Pokud považujete POPLATEK ZA ZADÁNÍ PŘÍKAZU ČI ZMĚNY TRVALÉHO PŘÍKAZU PŘES INTERNETBANKING za nejabsurdnější poplatek v roce 2015 hlasujte pro něj ZDE!

thmb-500-256-ce93cca70ee985a3ca7f8e86d5a80bb7

 

 

 



Finále ankety: Seznamte se s nejabsurdnějšími poplatky - poplatek za zadání příkazu..

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15560513232

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více