Finále soutěže o výklad RPSN pokračuje:
Který návrh zatím vede?


03. 11. 2014  00:31     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ VÝKLAD POJMU RPSN: Finále soutěž o nejlepší výklad pojmu RPSN je v běhu. Už od 22. září můžete hlasovat v naší anketě pro svého favorita.

Finále soutěže o výklad RPSN pokračuje: Který návrh zatím vede?




Předvýběr pro vás udělala skupina deseti odborných porotců, kteří do finálového kola vybrali z došlích 97 návrhů čtenářů čtrnáct nejlepší a nejtrevnějších návrhů. Pro tyto návrhy už naši čtenáři hlasují. Každý čtenář může ze své adresy a ze svého počítače hlasovat pouze jednou. 

Suverénně nejvíce hlasů našich porotců získal návrh "Rád Poznám Skutečné Náklady". Tento návrh zatím vede i v hodnocení našich čtenářů. Zatím se pro něj vyslovilo 16 čtenářů, tedy 30 procent z těch, kteří dosud hlasovali.

Další v pořadí je návrh "Roční Procento Skutečných Nákladů". Tento návrh je přitom nejvíce podobnému oficiálnímu výkladu pojmu RPSN, který znamená Roční Procentní Sazba Nákladů. Oficiální výklad pojmu však je pro lidi velmi zavádějící, protože oproti samotnému významu pojmu spíše evokuje jeho jedinou část a to úrokovou sazbu, která se také uvádí v procentech za roční období. Smyslem RPSN však není vyčíslit a pojmout jen úrokovou sazbu, která je pouze částí nákladů úvěru, ale všechny náklady, které s úvěrem souvisí, včetně poplatků, administrativních nákladů apod.

Jako třetí v pořadí se zatím umisťuje návrh "Rozumím Půjčkám Srovnávám Náklady". Tento návrh dosud obdržel hlasy 6 čtenářů, tedy 12 procent z těch, kteří dosud hlasovali. Tento návrh směřuje spíše k potřebnosti porovnávání nabídek různých úvěrů, dle jejich skutečných nákladů. Naopak méně tento návrh popisuje komplexní charakter této zkratky a jejího smyslu.

Stále můžete i vy rozhodnout o tom, který z návrhů na výklad pojmu RPSN zvítězí a bude v budoucnu používán jako nový oficiální výklad pojmu RPSN. 

HLASOVAT PRO SVÉHO FAVORITA MŮŽETE ZDE!

RPSN



Finále soutěže o výklad RPSN pokračuje: Který návrh zatím vede?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15639765552

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více