Finanční arbitr ČR se stal členem řídícího výboru sítě FIN-NET


20. 01. 2009  01:34     František Klufa     komentáře (0)

Hlavním cílem řídícího výboru je snaha o rozvoj mimosoudních systémů řešení sporů mezi spotřebiteli a institucemi na jednotlivých finančních trzích.





Finanční arbitr České republiky se stalčlenem řídícího výboru mezinárodní sítě FIN-NET. Dalšími členy tohoto výboru byli Evropskou komisí na nadcházející dva roky zvoleni zástupci obdobných institucí z Řecka, Irska, Portugalska, Spojeného království, Francie, Španělska, Malty a Itálie. Hlavním cílem řídícího výboru je snaha o rozvoj mimosoudních systémů řešení sporů mezi spotřebiteli a institucemi na jednotlivých finančních trzích a dále pak i organizační aktivity spojené s pořádáním pravidelných setkání jednotlivých členů FIN-NET pořádané Evropskou komisí. FIN-NET je síť, která byla zřízena v roce 2001 při Evropské komisi v Bruselu a sdružuje národní instituce v rámci Evropského hospodářského prostoru zabývajících se mimosoudním řešení sporů mezi spotřebiteli a poskytovateli finančních služeb. V rámci této sítě může spotřebitel snáze využít služeb institucí mimosoudního vyrovnání sporů mezi spotřebiteli a poskytovateli finančních služeb i v tzv. přeshraničních případech. Je-li v těchto případech spotřebitel ve sporu s poskytovatelem finančních služeb se sídlem v jiné zemi Evropského hospodářského prostoru, může se obrátit na člena FIN-NET ve své zemi a využít přeshraniční spolupráce mezi jednotlivými FIN-NET členy.

Tisková konference finančního arbitra České republiky pojednávající o činnosti v předešlém roce, včetně informací o mezinárodní spolupráci se bude konat 10. března v prostorách Kongresovém centru České národní banky, Na Příkopě 864/28, Praha 1, vstup ze Senovážného náměstí.



Finanční arbitr ČR se stal členem řídícího výboru sítě FIN-NET

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12449537488

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více