Finanční arbitr Klufa abdikoval


26. 09. 2011  11:28     ČTK     komentáře (0)

Finanční arbitr František Klufa abdikoval. Z webu jeho kanceláře vyplývá, že úřad v současné době vede Klufův dosavadní zástupce Petr Scholz. Hlavním úkolem finančního arbitra je řešit smírčí spory mezi klienty a finančními institucemi. Klufa se stal arbitrem v roce 2008.





Klufa uvedl, že funkci arbitra nelze kvalitně vykonávat několik období po sobě, a proto se rozhodl k návratu do bankovního sektoru. Ministerstvo financí dnes ČTK sdělilo, že nového arbitra jmenuje podle zákona vláda na návrh ministerstva do dvou měsíců ode dne, kdy abdikoval předešlý arbitr. Arbitrem mohou být jmenovány pouze osoby bezúhonné, plně způsobilé k právním úkonům, mající dobrou pověst, dostatečnou kvalifikaci a zkušenosti, dodalo MF. Letos 1. července vešla v platnost novela zákona o finančním arbitrovi, na jejímž základě začal úřad nově řešit spory týkající se spotřebitelských úvěrů a kolektivního investování. S posilováním kompetencí arbitra počítá i další připravovaná novela zákona o finančním arbitrovi, která rozšíří jeho působnost na oblast životního pojištění. Kancelář finančního arbitra je plně hrazena ze státního rozpočtu prostřednictvím ministerstva financí. Podle původního zákona o finančním arbitrovi bylo financování úřadu zajišťováno prostřednictvím České národní banky. Dříve volila finančního arbitra Poslanecká sněmovna, nově jej jmenuje vláda na návrh ministra financí.  

Informace o činnosti finančního arbitra najdete zde:

https://www.bankovnipoplatky.com/informace-od-financniho-arbitra.html


Finanční arbitr Klufa abdikoval

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16451423680

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více