Finanční arbitr má nové internetové stránky


24. 04. 2008  03:36     Finanční arbitr     komentáře (1)

Dne 10. dubna 2008 byla spuštěna nová verze webových stránek Finančního arbitra ČR. Nové stránky jsou koncipovány tak, aby byly pro uživatele dostatečně přehledné, čtivé a jednoduché na ovládání.





Dne 10. dubna 2008 byla spuštěna nová verze webových stránek Finančního arbitra ČR. Tyto stránky jsou uživatelům k dispozici na adresách www.finarbitr.cz nebo www.financniarbitr.cz. Nové stránky jsou koncipovány tak, aby byly pro uživatele dostatečně přehledné, čtivé a jednoduché na ovládání. Do struktury stránek bylo zapracováno několik novinek, a to zejména Průvodce podáním návrhu, který jednoduchou cestou pomáhá uživateli vyplnit návrh na zahájení řízení nebo sekce Zeptejte se arbitra, která je určena pro zasílání dotazů týkajících se problematiky z oblasti bankovnictví. V sekci Co mám udělat když … a jak to probíhá?  jsou pro uživatele uvedeny praktické rady, jak postupovat, pokud se dostanou do situace, kdy jim byla např. zneužita platební karta nebo vznikly problémy v rámci internetového bankovnictví nebo když  dojde k neoprávněným obratům na jejich účtu.

Na stránkách jsou také uvedeny informace, které je finanční arbitr ze zákona povinen zveřejnit - výroční zprávy finančního arbitra, seznam institucí, které mají dle zákona č. 229/2002 Sb. stanovenu informační povinnost. Návštěvník na stránkách najde navíc i právní normy, které souvisí s činností finančního arbitra, nebo seznam obdobných institucí, jako je institut Finančního arbitra ČR, které řeší spory mimosoudní cestou v členských zemích EU. Pro uživatele jsou na stránkách přehledně zveřejněny typy sporů, které patří a nepatří do kompetence finančního arbitra včetně uveřejnění vydaných nálezů, usnesení nebo rozhodnutí. K dispozici jsou samozřejmě i veškeré potřebné údaje jako kontakty, odkazy na vybrané instituce nebo formuláře ke stažení (např. návrh na zahájení řízení). Stránky jsou oživeny anketní otázkou a přehledem aktualit.



Finanční arbitr má nové internetové stránky

Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12505167376

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více