Finanční poradna serveru BP:
Za minulý rok už mohou podnikatelé využít bonus na děti


29. 01. 2018  00:30     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLENÍ SERIÁL - FINANČNÍ PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Už za minulý rok mohou podnikatele v letošním daňovém přiznání uplatnit daňové slevy na své děti. Dosud to nebylo možné.

Finanční poradna serveru BP: Za minulý rok už mohou podnikatelé využít bonus na děti




Právo na využití daňových slev na děti v případě, kdy podnikatel využíval paušál, vzala podnikatelům Nečasova vláda. Teprve za loňský rok tak bude možné znovu uplatnit daňové slevy na děti i v případě, kdy využívá podnikatel výdajové paušály.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, mám dvě děti. Zaslechl jsem, že se mají zvyšovat daňové bonusy na děti, ale nevím jestli už je mohu jako podnikatel s paušálem za loňský rok využít. Začínám připravovat daňové přiznání a nechci tam udělat nějakou chybu, aby mě pak finanční úřad zbytečně nenaháněl. Chci tedy vědět, jestli už můžu letos do svého přiznání odečíst od daně slevy na své dvě děti, nebo to ještě možné není.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, určitě Vás potěším tím, že už letos můžete své děti v daňovém přiznání uplatnit, resp. odečíst si přímo od daně daňové slevy na děti. I nyní platí, že v případě, kdy výsledná daň bude negativní, uhradí Vám tento rozdíl stát ve formě negativní daně. Další velmi pozitivní zprávou je, že se jak na první, tak i na další děti za loňský rok zvýšily slevy na děti, které je možné uplatnit už v letošním daňovém přiznání. Můžete si tak proti loňskému roku díky uplatnění slev polepšit až o několik desítek tisíc korun. Omezena byla pouze výše paušálů. Pokud tedy tento limit nepřekračujete, můžete děti bez obav uplatnit. Pokud byste limit překračoval nemůžete paušál využít, ale musel byste uplatnit skutečné náklady svého podnikání.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ FINANČNÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!



Finanční poradna serveru BP: Za minulý rok už mohou podnikatelé využít bonus na děti

Diskutovat (0)