Fio banka nově nabízí bezpečné automatizované získávání dat z účtů


06. 11. 2012  21:24     tz     komentáře (0)

Fio banka nově nabízí klientům službu Fio API Bankovnictví, která slouží pro automatické zpracování výpisů a pohybů na účtu. Tuto možnost ocení zejména podnikatelé a právnické osoby. Je poskytována zcela zdarma.





Služba může být použita pro automatické strojové zpracování pohybů nebo výpisů z bankovního systému Fio banky i pro napojení účetních programů, které tuto funkcionalitu budou podporovat. Data lze získat ve formátech XML, OFX, GPC, CSV, HTML, JSON a MT940

 

K čemu je to dobré?

Pokud například podnikatel expeduje zboží na základě obdržené platby, je pro něj Fio API Bankovnictví způsobem, jak jednoduše získávat a na své straně okamžitě automaticky a spolehlivě zpracovávat informace o obdržených platbách. Na jejich základě poté jeho systém může automaticky reagovat (např. odesláním zboží/poskytnutím služby).

Přístup k datům z účtu vytváří majitel nebo osoba s patřičnými právy ke zvolenému účtu ve svém internetovém bankovnictví. Pro samotné stahování dat pak již ale není přihlášení do internetového bankovnictví nutné.

 

Fio API Bankovnictví umožňuje:

a) Stažení pohybů na účtu za dané období.

b) Stažení oficiálních výpisů na účtu.

c) Stažení nových pohybů na účtu od posledního stažení.

 „Zpřístupněné Fio API Bankovnictví je službou, která je určena osobám a firmám, které jsou schopny s rozhraním pracovat a vytvořit pro něj odpovídající napojení na své straně. Do budoucna plánujeme rozšíření této služby o možnost podávání platebních příkazů a také její doplnění o jednoduché uživatelské prostředí,“ komentuje spuštění nové služby Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.



Fio banka nově nabízí bezpečné automatizované získávání dat z účtů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15210687328

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více