Fio banka otevírá jarní školu investování


07. 03. 2011  14:37     Vendula Žaloudíková     komentáře (2)

Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM spouští jarní cyklus školy investorů. Její odborní prezentátoři během 3 měsíců navštíví 55 měst v České republice, v nichž proběhne celkem 75 seminářů zaměřených na úplné začátečníky i zkušenější investory.





V jarním kole školy investorů je pro nováčky připraveno již tradiční téma s názvem „Základy kapitálového trhu“, kde je na programu seznámení s fungováním trhu a jeho principy. Důraz je kladen na představení nejpoužívanějších investičních strategií, jejich úspěšnost a potenciál výnosu vzhledem podstupovanému riziku. Součástí je rovněž on-line ukázka nákupu nebo prodeje vybraných akcií. Navazující seminář pro zkušenější investory byl nazván „Inteligentní pokyny, margin a futures“. Jeho cílem je představit možnosti aktivního obchodování s pomocí inteligentních pokynů, jež se automatickou reakcí na tržní vývoj snaží o maximalizaci zisku či minimalizaci ztráty, a využití marginu neboli úvěru na obchodování s cennými papíry, využívajícího tzv. pákového efektu ke znásobení objemu investice pomocí cizích zdrojů a tím pádem i výsledné rentability použitých vlastních prostředků. Posledním bodem programu semináře je seznámení s oblíbenými investičními nástroji – futures, s nimiž je možné sázet na krátkodobé pohyby komodit jako ropa, zlato, měď, kukuřice nebo pšenice, akciových indexů nebo měnových párů, a to jak na jejich vzestup, tak na jejich pokles. Účast na všech přednáškách je bezplatná. Jedinou podmínkou je závazná registrace prostřednictvím internetových stránek Fio banky, popřípadě české burzy RM-SYSTÉM.

V podzimním cyklu školy investování jsme na 58 seminářích přivítali téměř 3.500 zájemců o informace z oblasti kapitálového trhu, některé termíny musely být dokonce z kapacitních důvodů uzavřeny několik týdnů před datem konání. To ukazuje na rostoucí zájem veřejnosti o informace k možnostem investování. Proto jsme počet pořádaných akcí navýšili a vzdělávání české populace se ve zvýšené míře chceme věnovat i nadále,“ říká k tomu Marek Polka, ředitel Klientské divize Fio banky.



Fio banka otevírá jarní školu investování

Která socka toužící po zbohatnutí
zasponzoruje bohaté obchodníky s akciemi. Poplatky za obchodování jsou skutečně nejvýhodnější na trh...
Zasponzorujte obchodníka s akciemi
FÍÍÍ . . . a peníze jsou pryč! JOO banka. Taky, taky jsem měl obchodní účet u Fia....
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16217827920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více