Fio banka umožňuje obchodovat akcie Prabos a Avast na české burze RM-SYSTÉM


12. 06. 2018  13:55          komentáře (0)

Fio banka, největší online broker v České republice, pravidelně přináší zajímavé investiční novinky. Nyní nabízí možnost obchodovat akcie společností Prabos a Avast na české burze RM-SYSTÉM. Klienti je mohou nakupovat v poplatkově zvýhodněném režimu EasyClick.

Fio banka umožňuje obchodovat akcie Prabos a Avast na české burze RM-SYSTÉM




Česká burza RM-SYSTÉM oznámila rozšíření své nabídky obchodovatelných emisí o dva nové tituly, konkrétně o akcie české obuvnické společnosti Prabos (od 11. 6. 2018 ) a technologické firmy Avast (od 12. 6.  2018). Fio banka svým klientům nově nabízí jedinečnou možnost obchodovat obě emise nejen na Pražské burze, kam společnosti vstoupily v polovině letošního května, ale také na RM-SYSTÉMu. To jim přinese řadu výhod. Na české burze je možné obě emise obchodovat v poplatkově zvýhodněném režimu EasyClick, klienti tak za nákup akcií na burze RM-SYSTÉM zaplatí oproti Pražské burze méně.

Další výhody se pojí s akciemi firmy Prabos, ty lze na BCPP obchodovat na trhu START jen čtyři krát do roka. Na RM-SYSTÉMu nebudou investoři ničím omezeni, mohou využít standardní kontinuální režim a obchodovat titul po celý rok. Stejně tak mohou nakoupit libovolné množství akcií, oproti BCPP, kde se Prabos nakupuje po lotech obsahujících 125 kusů akcií.

„Přidání nové emise na tuzemský trh je vždy velkou událostí. Zpravidla se jedná o akcie společností, které jsou investorům důvěrně známé. Český výrobce obuvi a technologický gigant s českými kořeny jsou rozhodně velkým lákadlem a naším cílem je, abychom tyto tituly přiblížili a nabídli drobným investorům. V tom nám pomáhá právě RM-SYSTÉM díky otevřenému trhu a obchodování na denní bázi. Věříme, že to bude pro tuzemské investory zajímavý impuls,“ komentuje vstup emisí na českou burzu Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.


 



Fio banka umožňuje obchodovat akcie Prabos a Avast na české burze RM-SYSTÉM

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12575708368

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více