Fio banka umožňuje posílat některé platby bez autorizace


03. 10. 2017  14:11          komentáře (1)

Rychlejší a jednodušší odesílání peněz, s touto novinkou nyní přichází česká Fio banka.           Do Internetbankingu přidala možnost posílat bez nutnosti autorizace platby mezi vlastními účty, na vybrané známé účty a také platby s menšími částkami.

Fio banka umožňuje posílat některé platby bez autorizace




Ověřování plateb, nejčastěji esemeskou, zná každý bankovní klient. Fio banka se rozhodla zjednodušit převody peněz v Internetbankingu a nově umožňuje autorizaci vypnout u tří typů plateb, aniž by přitom snížila jejich bezpečnost.

Prvním typem jsou platby mezi vlastními účty. V Internetbankingu si zvolíte svůj odchozí a cílový účet, částku a peníze rychle přepošlete. Platba je navíc připsána okamžitě.

Druhým typem jsou platby na vybrané ověřené účty, na které posíláte peníze opakovaně, třeba někomu z rodiny nebo svým známým. Z takové platby lze jednoduše vytvořit šablonu, poprvé ji autorizovat a další platby už provedete bez ověření.

Poslední typem jsou platby menších částek, které fungují obdobně jako bezkontaktní platby kartou, kdy do výše 500 Kč není třeba zadávat PIN. Také v Internetbankingu teď nemusíte potvrzovat platby do pětistovky SMS kódem. Maximálně lze ale zadat pět takových plateb za sebou, a to v součtu do 2000 Kč, pak už systém opět vyžaduje z bezpečnostních důvodů jednorázové ověření.

Klienti se sami mohou rozhodnout, jestli chtějí ponechat standardní autorizaci transakcí, nebo si chtějí posílání peněz urychlit. Nové zjednodušení si nastaví pro každý typ plateb zvlášť v Internetbankingu.

„Nedostatek času je typickým rysem dnešní doby. Proto se snažíme klientům nabízet rychlejší a pohodlnější postupy, aby měli více času na své zájmy. Bezpečnost zůstává zachována, ale čas se zkrátí. A kdo nespěchá, může si nechat ověřování zapnuté. Necháváme to na každém klientovi, aby si vybral, co mu vyhovuje,“ komentuje novinku Fio banky její mluvčí Ján Franek.



Fio banka umožňuje posílat některé platby bez autorizace

nejsou trochu pozadu?
Někde již několikaletý standard (mBank) a pro někoho novinka - Fio......
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16143756912

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více