Povedený Apríl:
Fio banka zavede poplatek za podpatek


01. 04. 2013  00:14     BP.com     komentáře (5)

Během prvních tří měsíců každého kalendářního roku banky bedlivě sledují, jak se uchytily nebo neuchytily úpravy cenové politiky z konce předešlého roku, jak tyto změny zapadají do celkové situace na trhu ve srovnání s konkurencí, a eventuálně na to reagují úpravami sazebníků. Proto je duben plný sazebníkových změn. Nám se exkluzivně podařilo jednu dramatickou změnu odhalit – chystá ji Fio banka.

Povedený Apríl: Fio banka zavede poplatek za podpatek




Ta vyjma kosmetických úprav v cenách zahraničního platebního styku v afrických a do afrických zemí (oblast 3) připravuje zavedení nové regulace, ke které se zatím žádná banka neodhodlala – zákaz nošení vysokých podpatků do obchodních míst Fio banky.

Toto nařízení vychází z direktivy EU o zákazu nošení vysokých podpatků pro zaměstnance a zaměstnankyně kadeřnických salonů a má podle manažera Pavla Klapala z Fio banky své opodstatnění: „Je to tak – vysoké podpatky působí nepříznivě na podlahy a podlahové krytiny na našich obchodních místech, což pro nás představuje vysoké náklady,“ komentuje novou úpravu. „Proto od 2. dubna 2013 zavedeme symbolický poplatek za vstup do našich poboček osobám nosícím vysoké poplatky ve výši 10 Kč. Je to další opatření, které má naše klienty a klientky motivovat k tomu, aby používali spíše elektronické bankovnictví, které má naše banka na vysoké úrovni,“ dodává Pavel Klapal z Fio banky.

Symbolický poplatek 10 Kč má i jinou, opodstatněnou funkci: „Víte, klapající podpatky na našich pobočkách naše zaměstnance a ostatní klienty ruší. Klapání podpatků prostě nepřeslechnete a mnohdy vás zcela vyruší od vykonávané práce. Je to proto opatření, které zvýší efektivitu práce našich zaměstnanců. Dle studie vypracované na University of Harvard navíc nošení vysokých podpatků negativně působí ortopedickou stavbu nohy, zejména na nártní kůstky a šlachy a svaly v lýtkové a holenní oblasti. Onen poplatek 10 Kč by měli naši klienti vnímat jako pozitivní motivaci z naší strany – pokud se mu chtějí vyhnout, musí se přezout, a tím udělají něco pro své zdraví,“ dodal Klapal.

KOMENTÁŘ REDAKCE:

„Poplatky obecně odsuzujeme, ale tento má své opodstatnění. Je velmi důležité upozornit na negativa spojená s nošením poplatků, navíc má samozřejmě banka nárok na to kompenzovat své náklady spojené s opotřebením poboček a vyžadovat je po svých klientech. Když podlahy na pobočkách zničí, ať si je taky zaplatí!“



Povedený Apríl: Fio banka zavede poplatek za podpatek

glády
Škoda, že mají v místní pobočce České spořitelny koberce. S chutí bych jim tam na podlaze vytvořil č...
Apríl
to je apríl a koukám, že lidé na to skočili.......
Neuveritelne
Co si banky v CR dovoluji, to je neuveritelne!...
Degenerace
Skutečně už lidé degenerují....
Kalhotky
Je nutné zavést i poplatek za kalhotky,a rěditel to bude kontrolovat....
Diskutovat (5)